Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, validată în unanimitate de BPN al PNL

Biroul Politic Național al PNL a validat în unanimitate candidatura lui Marian Munteanu pentru funcția de primar general al Capitalei, a declarat, marți, copreședintele liberalilor Alina Gorghiu.

12 apr. 2016, 12:10
Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, validată în unanimitate de BPN al PNL

UPDATE A fost un vot unanim în favoarea candidaturii domnului Marian Munteanu, de la domnul președinte Mircea Ionescu-Quintus până la ultimul membru al acestui Birou Politic Național. Am avut susțineri de făcut, argumente, sugestii, propuneri. Toate lucrurile acestea se vor cristaliza într-o strategie pe București în foarte scurt timp. Deja echipa pe București va fi de mâine la strâns de semnături pe străzile Bucureștiului„, a declarat Alina Gorghiu la finalul ședinței BPN.

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a susținut, la rândul său, că Munteanu este „un bucureștean get-beget, nu are să dea explicații despre acțiuni de atac în instanță ale unor PUZ-uri și retrageri ale unor acțiuni intempestive, nu are niciun fel de vulnerabilitate din acest punct de vedere și are credibilitate pentru cetățeni”.

 

În completare, copreședintele liberalilor Vasile Blaga a menționat că în cadrul BPN au fost validate și alte două candidaturi.

 

„Datorită situației de la Ploiești, l-am validat pe domnul Adrian Dobre ca și candidat al nostru pentru Primăria Ploiești și pe domnul Dolha (Stelian — n.r.) la Bistrița”, a precizat Blaga.

 

UPDATE Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a declarat că Marian Munteanu reprezintă un simbol politic, nu un om politic.

”În urma discuţiilor cu toţi colegii şi discutând toate argumentele, am ajuns la concluzia să propunem un simbol politic, nu un om politic, să se aşeze pe platfoma PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei, domnul Marian Munteanu, reprezentant al societăţii civile, un om care este un simbol al anilor 90, un reprezentant al studenţilor de la acea vreme şi un simbol al mişcării anticomuniste”, a spus Gorghiu, potrivit România TV.

 

Şedinţa Biroului Politic al PNL este programată pentru ora 18.00.

Decizia comisiei de unificare a PNL privind desemnarea fostului lider al studenţilor drept candidat la Primăra Capitalei vine după ce Ludovic Orban s-a retras luni din cursa electorală, ca urmare a anchetei DNA.

Figura marcantă şi emblematică a fostului lider al studenţilor a contribuit decisiv la alegerea acestuia de către liderii liberali.

Citeşte şi:  Surse: Adriana Săftoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei

De asemenea, tot astăzi a apărut pe surse informaţia că Adriana Săftoiu este propunerea PNL pentru înlocuirea lui Ludovic Orban pentru lupta electorală de la Primăria Capitalei.

Citeşte şi: Mihai Voicu: Cel mai potrivit candidat la Primăria Capitalei este Predoiu

Liberalii se întâlnesc în această seara în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL pentru a decide candidatul pentru Primăria Capitalei.