Surse: PNL, alegere surpriză pentru şefia TVR. I-a propus lui Radu Tudor funcţia de director general

PNL i-ar fi propus jurnalistlui Radu Tudor funcția de președinte director general al TVR, deținută în prezent de Doina Gradea, au declarat surse politice, pentru G4Media.ro.

13 mart. 2021, 18:47
Surse: PNL, alegere surpriză pentru şefia TVR. I-a propus lui Radu Tudor funcţia de director general

Radu Tudor (50 de ani) a debutat în televiziune la TVR în 2002 iar până în 2004 a fost consilier al fostului director TVR, Valentin Nicolau. Ca jurnalist s-a remarcat în zona analizei militare.

USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la un acord final privind modul în care se vor face nominalizările pentru șefia TVR și a Radioului Public. La ședința de luni a coaliției, discuția despre conducerile televiziunii și radioului public a fost amânată.

Contactat de G4Media.ro, jurnalistul Radu Tudor nu a dorit să comenteze informaţia.

Citeşte şi Lista neagră a PNL. Liberalii pregătesc „marea epurare”: Renate Weber, Florin Iordache, Doina Gradea şi eliminarea pensiilor speciale

Doina Gradea a fost numită în septembrie 2017 director interimar al Televiziunii Publice. Aceasta a intrat în presă în 1992, ca reporter la agenția Mediafax. Un an mai târziu, a fost editorul general adjunct al agenției de știri, iar în 1994 a devenit secretar general de redacție la canalul de știri Canal 31.

Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro și pe canalele Pro TV. Din 2004, a fost director executiv al canalului Pro TV Internațional. În 2014, a fost concediată de la conducerea postului, măsură pe care a contestat-o în instanță, însă a pierdut procesul definitiv.

Citeşte şi Scandal uriaș după emisiunea de Revelion difuzată de TVR. Iulian Bulai, deputat USR-PLUS, cere demiterea șefei televiziunii, Doina Gradea

În ianuarie 2016, Doina Gradea a început colaborarea cu Știrile TVR, fiind consilier. Două luni mai târziu, în martie 2016, ea a fost propusă de PSD în Consiliul de Administrație al TVR.