Surse: Procurorii au clasat dosarele „Terenul de la Căşuneanu” şi „Casa din Mihăileanu”. Deciziile nu sunt definitive

Potrivit unor surse judiciare, citate de România Curată, soluţiile de clasare propuse sunt acum pe masa şefului Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, cel care va lua decizia finală. 

15 dec. 2016, 13:40
Surse: Procurorii au clasat dosarele „Terenul de la Căşuneanu” şi „Casa din Mihăileanu”. Deciziile nu sunt definitive

Traian Băsescu are acum şi mai puţine motive să se teamă. Dosarul ”Terenul de la Căşuneanu” a fost clasat de procuroarea Elena Iordache pe motiv ca fapta nu există. Băsescu fusese acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Costel Căşuneanu pentru a cumpăra un teren în zona Băneasa. Căşuneanu nu a explicat însă ce a primit în schimb de la fostul şef de stat.  

Tot din aceleaşi motive a fost clasat și dosarul Casei din Mihăileanu. Acesta fusese redeschis în 2015 de fostul procuror general Tiberiu Niţu după ce în 2005 fusese clasat pentru prima oară. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Traian Băsescu a declarat că nu a aflat nimic despre clasarea dosarelor.

”Eu nu știu nici de clasare, de nimic. Știu că aceste două dosare au fost odată închise. Domnul Nițu și doamna Sutimanu, după ce mi-am terminat mandatul, au cerut redeschiderea lor, deși pentru dosarul cu Cășuneanu era și o decizie a ÎCCJ. M-am dus, am dat declarații, au fost audiați mrtori. (…) Avocatul mie mi-a spus că nu există niciun motiv de îngrijorare. Dacă se vor clasa sau nu, nu știu, este treaba Parchetului. 

Pe mine nu mă poate ține rezervat nimeni cu nimic sau prin șantaje cu dosare pentru că toată viața mea, legea a fost în atenția mea. Pot să greșesc, dar nu să încalc legea cu bună știință.

M-a deranjat acțiunea incorectă a fostului procuror general și a doamnei procuror Sutimanu care au ținut să le redeschidă deși tot instituția lor le închisese”, a declarat Traian Băsescu.