Surse: PSD nu va întruni majoritatea simplă în Parlament. Ce calcule fac social-democraţii

PSD ar urma să aibă în viitoarea legislatură un total de 224 de mandate de parlamentari, după redistribuire, cifră situată sub cea necesară pentru întrunirea majorităţii simple.

12 dec. 2016, 10:10
Surse: PSD nu va întruni majoritatea simplă în Parlament. Ce calcule fac social-democraţii

Surse din interiorul PSD au arătat că, după ce partidul a scăzut de la 46% din sufragii la 45%, calculele arată că social-democraţii vor avea doar 224 de mandate de parlamentari, în condiţiile în care majoritatea simplă ar fi fost asigurată cu 233.

Calculele menţionate includ mandatele atribuite în urma redistribuirii.

În cursul dimineţii de luni, când PSD contabiliza 46% din sufragii, surse din formaţiune creditau ideea că partidul ar avea, după redistribuire, cu patru mandate peste majoritatea parlamentară din viitoarea legislatură.

În actuala legislatură sunt 464 de mandate, majoritatea fiind asigurată de 233 de parlamentari.

Luni dimineaţă, calculele arătau că PSD va obţine după redistribuire 4 mandate peste 50% din numărul total al parlamentarilor, astfel că social-democraţii vor avea majoritatea, ei urmând să îl susţină pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în continuare la şefia Senatului. Surse din conducerea partidului spuneau că, deşi vor avea majoritatea, îl vor susţine în continuare pe Călin Popescu Tăriceanu la conducerea Senatului şi rămân deschişi la o posibilă colaborare cu UDMR la guvernare,.

Citeşte şi: REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: PSD – 45,4% din voturi la Cameră, 45,7% la Senat. PMP şi ALDE intră la limită în Parlament