SURSE: Senatoarea Doina Tudor ar fi fost nemulţumită că tranşele din mita de la Carabulea erau prea mici

Senatoarea Doina Tudor era nemulțumită, potrivit declarațiilor din dosar, de faptul că tranșele din banii primiți ca mită de la omul de afaceri Ilie Carabulea pentru fostul ei soț, Daniel George Tudor, nu depășeau valoarea de 100.000 de euro.

27 feb. 2016, 15:20
SURSE: Senatoarea Doina Tudor ar fi fost nemulţumită că tranşele din mita de la Carabulea erau prea mici

Surse judiciare citate de Agerpres susțin că la dosar ar fi depuse ca probe planșe fotografice aferente privind aspecte relevante dintr-un număr de cinci agende aparținând lui Ilie Carabulea, dar și interceptări ale unor convorbiri telefonice și purtate în mediul ambiental, precum și înregistrări audio și video, printre care și discuții dintre omul de afaceri și Ovidiu Marian purtate în mod disimulat, în sensul în care sumele ce urmau a fi remise erau denumite „tratament”, iar persoana la care acesta intervenea era denumit „doctor”.

Conform unor surse judiciare, Doina Tudor și Marian Ovidiu (secretar general al Senatului în perioada decembrie 2012 — ianuarie 2014) ar fi intermediat, în anul 2013, primirea a aproximativ 500.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca Daniel Tudor, președinte la acea vreme al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) să îl ajute pe omul de afaceri în legătură cu un control efectuat de CSA la SC Carpatica Asig SA, unde omul de afaceri era acționar majoritar.

Marian Ovidiu le-ar fi dat amănunte procurorilor despre întâlnirile pe care le-a avut cu Ilie Carabulea sau cu senatoarea Doina Tudor (soția lui Daniel Tudor până în 2014).

Astfel, au menționat sursele, Marian Ovidiu ar fi relatat că, după ce a fost numit secretar general al Senatului, în ianuarie-februarie 2013, s-a întâlnit cu Carabulea în biroul lui din clădirea Senatului, ocazie cu care acesta i-ar fi spus că are probleme cu societatea de asigurări și că are nevoie de ajutor, deoarece există un control din partea CSA, care viza sumele de reasigurare deținute de societate.

Secretarul general al Senatului i-ar fi promis lui Carabulea că îl va ajuta, după care ar fi mers la biroul lui Daniel Tudor din sediul CSA, unde acesta din urmă a scris pe un bilețel cifra de 3.000.000 de euro, sumă ce trebuia plătită de omul de afaceri.

Marian Ovidiu ar fi recunoscut în timpul anchetei că a primit în total de la Ilie Carabulea suma de 500.000 de euro, din care el și-a însușit 200.000 de euro.

Senatoarea Doina Tudor, cercetată sub CONTROL JUDICIAR. Ce a spus spre condiţiile din AREST

Aceleași surse au menționat că prima tranșă de 200.000 de euro (bancnote în cupiură de 500 de euro) i-a fost dată de Carabulea în sediul unei bănci, după care Marian Ovidiu l-a chemat pe Daniel Tudor la locuința lui situată în centrul Capitalei. El ar fi relatat că a pus 100.000 de euro într-o pungă de cadouri, a coborât în stradă și s-a urcat în mașina lui Daniel Tudor, marca Porsche, unde i-a înmânat acestuia banii.

Ulterior, Daniel Tudor i-ar fi spus lui Marian Ovidiu că următoarele tranșe vor trebuie să-i fie trimise prin intermediul soției sale, senatoarea Doina Tudor. În consecință, peste câteva zile, Marian Ovidiu ar fi contactat-o telefonic pe Doina Tudor, iar aceasta s-ar fi deplasat în zona în care el locuia, banii fiind dați tot în mașină, respectiv echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro.

Cu acest prilej, Marian Ovidiu a susținut că ar fi avut o discuție cu Doina Tudor, în timpul căreia aceasta și-ar fi manifestat „nemulțumirea legată de faptul că Ilie Carabulea nu aduce sume mai mari de bani și că în ritmul în care acesta remitea banii, conform înțelegerii, Daniel George Tudor nu-i va putea oferi ajutorul așteptat”.

După ce ar fi primit banii, Daniel Tudor și-a respectat promisiunea, astfel încât controlul efectuat de CSA la Carpatica Asig a fost suspendat.

În continuare, au arătat sursele, Marian Ovidiu ar fi explicat că i-ar fi mai dat senatoarei Doina Tudor o a treia tranșă de 100.000 de euro (bani băgați într-o pungă de cadouri) chiar pe stradă în fața locuinței acesteia situată în zona Aviatorilor.

Pentru a verifica informațiile date de Marian Ovidiu, conform surselor, anchetatorii l-au pus pe acesta să facă o recunoaștere în teren a locurilor unde a dat efectiv banii lui Daniel Tudor și soției acestuia.

De asemenea, el a fost supus la detectorul cu minciuni, iar rezultatele testului poligraf au relevat că Marian Ovidiu nu a prezentat modificări specifice comportamentului simulat.

Mai mult, au arătat sursele, în baza unor mandate de supraveghere emise de un judecător Doina Tudor și Marian Ovidiu ar fi fost înregistrați ambiental, pe 7 decembrie 2015, chiar în sediul Senatului. În cadrul întâlnirii, Marian Ovidiu ar fi anunțat-o pe Doina Tudor că Ilie Carabulea vrea înapoi cei 500.000 de euro dați ca mită în anul 2013 și că trebuie să ia neapărat legătura cu Daniel Tudor.

Referat DNA: Daniel Tudor era numit „Doctor”, iar mita primită de acesta era denumită „tratament”

În cadrul discuției cu Marian Ovidiu, Doina Tudor ar fi spus că nu mai știe nimic de Daniel Tudor, după ce au divorțat în anul 2014, fiind nemulțumită că acesta nu se mai interesează de fiica lor.

Anchetatorii ar fi reținut, în documentele de la dosar, că Doina Tudor l-a mințit pe Marian Ovidiu că nu mai are nicio legătură cu Daniel Tudor, deoarece chiar a doua zi, ea ar fi trimis o mașină să îl ia pe fostul soț și să îl aducă la Senat. Cei doi au avut o întâlnire, prilej cu care Doina Tudor l-ar fi avertizat în legătură cu solicitările lui Marian Ovidiu.

Imediat după această întâlnire, ar fi avut loc o nouă discuție care ar fi fost înregistrată în mediul ambiental, în sediul Senatului, între Doina Tudor, Daniel Tudor și Ovidiu Marian.

Daniel Tudor ar fi încercat să amâne discuția pentru a câștiga timp și pentru a-și construi o strategie de apărare, nefiind dispus să restituie nici o sumă de bani. La scurt timp, temându-se că nu și-a formulat o apărare clară în cadrul dialogului cu Marian Ovidiu și bănuind că este monitorizat, el ar fi contactat un fost secretar al CSA, reiterând că el este cel care l-a dat afară din birou pe Ilie Carabulea și că este posibil ca Marian Ovidiu să fi pretins de la Carabulea.

Ulterior, în timpul audierilor de la DNA, Daniel Tudor ar fi negat toate acuzațiile. Deși inițial el a fost de acord cu testarea comportamentului simulat, în 17 februarie 2016, a motivat că a ingerat medicație incompatibilă cu efectuarea acestui test, iar pe 18 februarie 2016 a refuzat din nou efectuarea testului, motivând probleme de sănătate.

În acest dosar, senatoarea Doina Tudor este cercetată, sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mită, Daniel George Tudor pentru luare de mită, iar Ovidiu Marian este acuzat de trafic de influență. Ultimii doi se află în arest la domiciliu.