Suspect terorist arestat la Barcelona, în faţa unei săli de concert unde urma un spectacol de rock

Unul dintre suspecţii care au fost interpelaţi, marţi, în urma unei operaţiuni antiteroriste la Barcelona, a fost reperat în faţa unei săli de spectacol unde urma să aibă loc un concert de muzică rock.

26 apr. 2017, 20:44
Suspect terorist arestat la Barcelona, în faţa unei săli de concert unde urma un spectacol de rock

Suspectul a fost identificat de către poliţişti a fost reperat chiar în sala de spectacol unde urma să dea un concert grupul de rock „Eagles of Death Metal” – grup care a cântat în timpul atentatului de la Bataclan, în Paris, a informat, miercuri, poliţia franceză.

Grupul rock a dat u spectacol la Barcelona în data de 10 septembrie 2016, îmn sala Apolo  – concert care a fost considerat ca fiind „de mare risc” în contextul atacurilor teroriste şi care dispus atunci de un dispozitiv de securitate întărit, scrie presa franceză.

Suspectul a fost identificat în urma unui control de identite, în timp ce suspectul ajunsese în sala de concert. „Identificându-l, s-au descoperit legăturile acestuia cu atacurile din Belgia”, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Citeşte şi Poliţistul ucis în atacul de pe Champs-Elysees a participat la intervenţia de la Bataclan

Formaţia rock „Eagles of Death Metal” a dat concert la Bataclan exact în seara de 13 noiembrie 2015, când trei jihadişti francezi au deschis focul în sala de spectacol şi au ucis 90 de persoane.  În acelaşi timp, alte atentate teroriste au vizat baruri şi restaurante din Paris, precum şi la Stade de France. Teribilele atentate au fost revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic. Numărul morţilor în aceste atentate s-a ridicat la 130 de persoane. 

În cadrul operaţiunii antiteroriste, poliţia catalană în colaborare cu cea belgiană a dus la arestarea celor nouă persoane  – opt marocani şi un spaniol – în Barcelona şi în regiune. Justiţia spaniolă a mai precizat că patru dintre aceştia au legături cu persoane arestate în cadrul anchetei asupra atentatelor din martie 2016, din Bruxellea, revendicate de Statul Islamic şi care s-au soldat cu 32 de morţi.

De asemenea, poliţiştii spanioli au precizat că au descoperit, în urma percheziţiilor, arme de foc, documentaţie şi stupefiante.