Suspecţi arestaţi la Berlin. Banda era bine organizată şi înarmată

Poliția din Berlin a arestat miercuri în zori nouă bărbați suspectați de trafic de droguri, dintre care patru sunt considerați 'islamiști susceptibili de a recurge la violență'.

24 mai 2017, 14:31
Suspecţi arestaţi la Berlin. Banda era bine organizată şi înarmată

Perchezițiile au avut ca țintă șase adrese în patru districte din capitala germană, fiind menite să destructureze ‘un trafic de droguri în bandă organizată și armată’. ‘Aparate electronice, stupefiante și arme’ au fost confiscate, au anunțat poliția și Parchetul berlinez într-un comunicat.

Trei dintre bărbați suspectați de convingeri jihadiste au fost plasați în arest preventiv, iar un al patrulea urmează să fie în orele următoare. Poliția nu a făcut nicio precizare cu privire la profilul sau intențiile lor și nici nu a oferit informații asupra celorlalți cinci suspecți.

Poliția și Parchetul de la Berlin sunt sub focul criticilor după atacul sângeros din decembrie asupra unui târg de Crăciun și revendicat de gruparea Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Droguri descoperite de poliţişti într-o geantă uitată în tren

Autoritățile germane au clasat cu câteva luni înainte o anchetă ce îl viza pe autorul atacului, tunisianul Anis Amri, suspectat la acea dată că pregătea un atentat, însă anchetatorii au renunțat în septembrie, nedescoperind altceva decât fapte privind ‘trafic de droguri’ și scandaluri, fapte pentru care bărbatul nu a fost anchetat.

Cu toate acestea, operațiunile pentru supravegherea lui Amri au dezvăluit că el practica un trafic de droguri în bandă organizată, ceea ce făcea ‘absolut posibilă’ arestarea lui, potrivit ministrului de interne al Berlinului, Andreas Geisel. Acesta chiar a depus o plângere împotriva poliției Berlinului, suspectată că a falsificat după atentat un document din ancheta sa împotriva lui Anis Amri, pentru a se sustrage acuzațiilor de neglijență.