Suspecţii în cazul atentatului de la metroul din Londra sunt doi refugiaţi. Unul este irakian, celălalt din Siria

Cei doi suspecţi reţinuţă în legătură cu atentatul care a avut loc vineri, la metroul din Paris, sunt doi refugiaţi din Siria Irak, sosiţi de câţiva ani în Marea Britanie.

18 sept. 2017, 08:35
Suspecţii în cazul atentatului de la metroul din Londra sunt doi refugiaţi. Unul este irakian, celălalt din Siria

Primul suspect reţinut în cazul atacului de la metroul londonez are 18 ani, iar numele său nu a fost dat publicităţii de presa britanică. Acesta este un refugiat irakian ajuns în Regatul Unit în urmă cu câţiva ani, în timp ce al doilea suspect, Yahyah Farroukh, are 21 de ani şi a venit de la Damasc.

Cei doi au stat la Londra de familia Penny şi Ron Jones, un cuplu cunoscut pentru actele sale caritabile, ei lucrând cu sute de refugiaţi după 1970. De alfel, pentru munca lor, cei doi britanici au fost decoraţi în 2009 cu Ordinul Imperiului Britanic, de Regina Elisabeta a II-a.

The Telegraph notează însă că cel de-al doilea suspect s-a mutat într-o altă casă, în timp ce irakianul a continuat să locuiască alături de familia Jones.

Explozia care a avut loc vineri la staţia de metrou londoneză Parson Green a fost declanşată de un dispozitiv improvizat. În urma deflagraţiei, 29 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă majoritatea celor răniţi au fost extrenaţi în mai puţin de 24 de ore.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea comiterii incidentului terorist ce a avut loc vineri la metroul din Londra.