Suspectul în cazul uciderii vânzătoarei din Constanţa a fost REŢINUT

Suspectul în cazul uciderii vânzătoarei din Constanţa, înjunghiată cu zece lovituri de cuţit în torace şi abdomen, a fost fost reţinut. El le-a declarat poliţiştilor că a acţionat sub efectul băuturilor alcoolice.

29 mai 2016, 05:39

UPDATE Suspectul în cazul uciderii vânzătoarei din Constanţa, înjunghiată cu zece lovituri de cuţit în torace şi abdomen, a fost reţinut, duminică după-amiază, pe 24 de ore, el declarând că era beat şi supărat şi a înjunghiat-o pe femeie pentru că nu i-a dat ţigări.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au declarat, că Nicolae Chilimon (30 de ani) a fost reţinut pe 24 de ore pentru omor calificat şi tentativă la omor calificat, urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, informează Mediafax.

Surse din cadrul anchetatorilor susţin că Nicolae Chilimon le-a spus procurorilor că vineri seara era supărat, deoarece în urmă cu o lună îl părăsise prietena, motiv pentru care a băut un litru de ţuică, după care a luat un cuţit şi a pornit către sora fostei iubite, pe care o considera vinovată de despărţire. Pe drum, Nicolae Chilimon a vrut să fumeze şi a intrat în primul chioşc de ziare, cerând vânzătoarei, sub ameninţarea cuţitului, ţigări. Sursele citate spun că femeia s-a speriat şi a început să strige, astfel că bărbatul a înjunghiat-o, după care a fugit.

Totodată, sursele citate declară că Nicolae Chilimon fusese văzut şi urmărit de un martor, care, însă, speriat de cuţit, a renunţat la urmărire.

Nicolae Chilimon le-a mai spus procurorilor că a aruncat cuţitul şi a luat un microbuz până la Bucureşti, de unde a schimbat mijlocul de transport şi s-a dus la Sibiu, de unde intenţiona să ajungă în Italia, la mama lui.

Procurorii susţin, totodată, că Nicolae Chilimon este recidivist, acum circa zece ani fiind condamnat cu suspendare pentru furt.


 

Acesta a fost transportat la Constanţa, unde urmează să fie cercetat.

Surse din Poliţie au declarat că suspectul este un tânăr din Constanţa care a fost prins la Sibiu, în jurul orei 22.00.

Femeia înjunghiată, vineri seara, într-un chioşc de ziare din Constanţa, a primit zece lovituri de cuţit în torace şi abdomen, iar două i-au fost fatale, una în zona unei clavicule şi una care i-a atins un plămân, spuneau anchetatorii. Potrivit acestora, atacul a fost dat, cel mai probabil, în scop de jaf.

Agresorul a fost văzut de un martor, care le-a spus poliţiştilor că agresorul are în jur de 30 de ani şi aproximativ 1,80 metri înălţime.

Tânăra, care lucra ca vânzătoare în chioşcul în care a fost atacată, avea 33 de ani şi era mamă a două fetiţe, de 4 şi 6 ani.

Victima a murit după câteva ore la spital.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, cercetările fiind făcute sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.