Suspendarea lui Răzvan Burleanu se va judeca la Lausanne. Decizie surprinzătoare a instanţei din România

Instanţa s-a pronunţat marţi în legătură cu solicitarea AJF Giurgiu de suspendare a conducerii FRF până la soluţionarea dosarului privind validarea lui Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte al acestui for.

29 iul. 2014, 08:38
Suspendarea lui Răzvan Burleanu se va judeca la Lausanne. Decizie surprinzătoare a instanţei din România

Aşteptată de mai multe săptămâni, decizia de marţi a instanţei i-a luat prin surprindere atât pe iniţiatorii cererii de suspendare a conducerii FRF, cât şi pe alţi oameni de fotbal din România.

Potrivit gsp.ro, instanţa s-a declarat necompetentă pentru a soluţiona o astfel de cere, susţinînd că această cauză poate fi judecată doar de TAS. Andrei Raţiu, avocat AJF Giurgiu, a comentat decizia dată de judecătoarea Adriana Macarie. „Este pentru prima dată când aud despre o decizie în acest sens. E foarte grav ceea ce s-a decis în această speţă. E ca şi cum instanţa ne spune că orice fel de act emis de FRF nu este de competenţa instanţei civile româneşti, ci de competenţa TAS, care ar ajunge în acest fel să ne spună cum se aplică legea civilă română.

Cred însă că instanţa a vrut mai mult să scape de acest dosar, fiindcă e iulie, e vară, sînt concedii şi n-a vrut să se lege la cap cu o soluţie tranşantă în acest dosar. Norocul nostru este că mai avem la dispoziţie apel şi recurs, sunt 80% sigur că nu va rămîne această soluţie, iar dosarul se va întoarce la Judecătoria sectorului 2„, a spus Raţiu, pentru gsp.ro.