Susţinătorii ieşirii Marii Britanii din UE au trimis o flotilă cu mesaje pro Brexit pe Tamisa

Reprezentanți ai campaniei "Leave", care se pronunță pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, au trimis miercuri o flotilă formată din mai multe ambarcațiuni de pescuit pe fluviul Tamisa purtând bannere anti-UE, într-un ultim efort de consolidare a sprijinului pentru ieșirea țării din blocul comunitar, cu o săptămână înaintea unui referendum crucial pe acest subiect, transmite Reuters.

15 iun. 2016, 11:59
Susţinătorii ieşirii Marii Britanii din UE au trimis o flotilă cu mesaje pro Brexit pe Tamisa

”Haideți să repunem ‘Marea’ alături de ‘Britanie’. Votați ‘Out’ și fiți din nou Marea Britanie” — este mesajul înscris pe unul dintre bannerele montate pe ambarcațiunile care au trecut, printre altele, pe lângă clădirea parlamentului britanic și Tower Bridge.

Mai multe ambarcațiuni au purtat drapelele Marii Britanii și Angliei având mesaje precum ”Salvați țara”.

Liderul Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), Nigel Farage, s-a suit la bordul uneia dintre ambarcațiuni.

Citeşte şi Brexit: Imigranţilor din ţările membre NU le pasă dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană

Ca o dovadă a pasiunilor pe care le provoacă dezbaterea despre oportunitatea ieșirii Marii Britanii din UE, muzicianul Bob Geldof s-a îmbarcat pe o mică navă a campaniei rivale, ‘Remain’ , în cadrul căreia pe Tower Bridge au fost agățate bannere cu mesajul „In”.

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la apartenența țării la Uniunea Europeană.

La rândul lor, cei care susţin rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană au făcut o demonstraţie, tot pe Tamisa şi tot în ambarcaţiuni, prin care îi îndeamnă pe cetăţenii britanici să nu voteze pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.