Susţinătorul ISIS din Craiova, turnat la poliţie de tatăl său: Spunea că părinţii şi familia sunt pe ultimul loc

Susţinătorul ISIS din Craiova, care a fost reţinut pentru 24 de ore, a fost turnat chiar de tatăl său. Potrivit bărbatului, pentru tânăr cel mai important era Allah, iar părinţii şi familia se aflau pe ultimul loc. Tânărul jihadist de 17 ani era gata să-şi dea oricând viaţa pentru Allah şi s-a oferit să fie kamikaze în atentate produse în Europa. În plus, el învăţa să contruiască o bombă. Adolescentul va fi supus şi unei expertize psihiatrice, informează România TV.

09 dec. 2015, 06:59
Susţinătorul ISIS din Craiova, turnat la poliţie de tatăl său: Spunea că părinţii şi familia sunt pe ultimul loc

Adolescentul de 17 ani este elev în clasa a XI-a la liceul auto din Craiova. Face parte dintr-o familie de ortodocşi, dezorganizată. S-a convertit la Islam în urmă cu doi ani, convins de o tânără cunoscută pe Internet.

Respecta religia, nu mai mânca ce mâncam noi, nu mai mânca carne de porc. Fac două feluri de mâncare în casă„, a spus Constantin Braşoveanu, bunicul tânărului.

CITEŞTE ŞI: Bunicul tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă: Băiatul trecuse de doi ani la religia musulmană

După convertire, băiatul şi-a luat numele de Omar. În urmă cu jumătate de an a început să susţină şi să promoveze mesajele ISIS şi să posteze în permanenţă înregistrări video cu decapitările făcute de membrii grupării. S-a oferit chiar să fie kamikaze şi învăţa singur să facă bombe.

Şi-a arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic în zone în care aceştia acţionează, cât şi prin sacrificiul său în state din Europa, la ordinul Statului Islamic. S-a interesat cum să achiziţioneze arme, grenade şi veste antiglonţ şi a studiat modul în care poate fi construită o bombă„, potrivit DIICOT.

Speriat, tatăl său l-a denunţat la poliţie.

Spunea că părinţii şi familia sunt pe ultimul loc. Pe primul loc este Allah, al doilea Mohamed şi al treilea este Coranul. E chiar în stare să-şi dea şi viaţa pentru Allah. Putea să-l pună pentru atentate chiar aici în România„, a spus tatăl tânărului

Ridicat de acasă de mascaţi, tânărul a fost adus la audieri la sediul DIICOT din Bucureşti şi apoi reţinut pentru promovarea mesajelor fundamentalist islamice.

Adolescentul va fi supus unei expertize psihiatrice. La liceul său, se face anchetă pentru a vedea dacă tânărul a încercat să-i atragă şi pe colegii săi în gruparea teroristă.

Citeşte şi Tânărul bănuit de propagandă jihadistă, REŢINUT: „Era dispus să devină MARTIR ISIS şi a studiat cum se face o BOMBĂ”