Susţinere fermă pentru Rovana Plumb din partea delegaţiei PSD din Grupul S&D, pentru funcţia de comisar european

Publicat: Duminică, 29 Septembrie 2019 10:15 // Actualizat: Duminică, 29 Septembrie 2019 10:15 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, au transmis, duminică, faptul că o susţin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi.

Foto: facebook.com

Eurodeputaţii consideră că Rovana Plumb este victima unor jocuri politice de culise.

"Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluţii la ceea ce domniile lor consideră că ar fi «neclarităţi» în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depăşească faza preliminară", a transmis, duminică, PSD, printr-un comunicat de presă.

PSD susţine că, potrivit Regulamenteului de Procedură al Parlamentului European - art. 2. paragraf c – "Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarităţi".

"Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunţe la bunurile sau acţiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluţii financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanţă, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre aceşti paşi nu s-a parcurs până în acest moment. În consecinţă, şedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnaţi din partea României şi Ungariei", a mai transmis PSD.

Social-democraţii care formează delegaţia română afiliată Grupului S&D "consideră că Rovana Plumb este un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană".

Comunicatul este semnat de europarlamentarii PSD afiliaţi Grupului S&D din Parlamentul European: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru şi Adrian-Dragoş Benea.

Şi premierul Viorica Dăncilă afirmă că, în ciuda votului din Comisia Juridică a Parlamentului European şi a reacţiilor din ţară, are în continuare încredere în Rovana Plumb căreia îi acordă susţinerea sa necondiţionată.

Viorica Dăncilă insistă cu Rovana Plumb pentru postul de comisar european: "Are susţinerea mea necondiţionată"

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, a anunţat, miercuri, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comisar european PSD Rovana Plumb Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H