Sute de angajaţi de la Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni nu şi-au primit salariile

Sute de angajaţi de la Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni au protestat în faţa unei bănci din oraş. Oamenii sunt nemulţumiţi că banca le-a blocat conturile pentru o datorie pe care regia nucleară le are către diverşi furnizori, potrivit România TV.

14 mart. 2013, 13:49
Sute de angajaţi de la Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni nu şi-au primit salariile

Salariaţii ar fi trebuit să-şi poată ridica banii de pe data de 12, dar s-au trezit în faţa ATM-urilor cu conturile blocate.

„Salariaţii nu vor decât să-şi ia salariile pentru munca depusă. Este un abuz. E adevărat, conturile noastre sunt executate silit, dar conform codului de procedură civilă, plăţile salariale sunt scutite de la executarea silită pe o perioadă de 6 luni”, a declarat Elena Dumitru, preşedinte Sindicatul ICN.

Angajaţii au protestat spontan în faţa sucursalei din Mioveni a băncii. Oamenii au stat la rând ca să depună cereri de reziliere a contractului cu banca şi închiderea conturilor.

Salariaţii institutuui au anunţat că mâine vor face şi un protest şi de aceea au luat autorizaţie de la Primăria Mioveni.
Institutul de Cercetări Nucleare şi Fabrica de Combustibil Nuclear din Mioveni fac parte din Regia Autonomă Nucleară. Regia, cu sediul la Drobeta Turnu Severin, are conturile blocate şi este executată silit din cauza datoriilor. Astfel salariile oamenilor, virate la timp, nu pot fi ridicate.