Sute de animale dintr-o fermă de lângă Galaţi, sfâşiate de maidanezi

Considerat cartier al Galaţiului, cel puţin pe hârtie, Barboşiul s-a transformat în teren de vânătoare pentru haitele de câini comunitari, crescute la adăpostul gropii de gunoi. Atunci când resturile de mâncare lipsesc din groapa de gunoi sau din păduricea de pe lângă Siret, câinii comunitari se reorientează rapid şi atacă gospodăriile din zonă.

06 mart. 2014, 10:06

Un om de afaceri care are la Barboşi o fermă întinsă pe 12 hectare a rămas fără zeci de păsări, după un raid al maidanezilor. „Am făcut adrese către toate autorităţile competente. Sincer, m-am cam săturat. Nu este pentru prima dată când păţesc acest lucru. În momentul în care câinii au atacat ferma, aici nu era decât un singur angajat. Norocul meu a fost că au sărit vecinii gardul, că altfel rămâneam fără niciun animal”, a explicat acesta, potrivit viata-libera.ro.

De când şi-a cumpărat ferma, omul a rămas fără sute de păsări şi animale, pierdute în urma atacurilor haitelor de câini flămânzi. Culmea este că, după ultimul atac, autorităţile nu au venit să ridice cadavrele animalelor moarte, care zac şi acum, de mai bine de două săptămâni, într-un container.