Sute de case, construite degeaba. Oamenii din Vadu Roşca şi-au abandonat locuinţele primite după viitură

Casele construite de Guvern în urmă 11 ani pentru sinistraţii din Vrancea s-au transformat într-un cartier fantomă. Oamenii care au rămas fără acoperiş deasupra capului după viiturile puternice ori l-au abandonat, ori le-au vândut.

05 oct. 2016, 16:33
Sute de case, construite degeaba. Oamenii din Vadu Roşca şi-au abandonat locuinţele primite după viitură

În urma cu 11 ani, localitatea Vadu Roşca a fost aproape ştearsă de pe faţa pământului. Viiturile puternice au distrus zeci de case, iar sute de oameni au rămas sinistraţi. Guvernul a decis atunci construirea a 146 de case într-un sat din apropiere pentru cei care au rămas fără acoperiş deasupra capului. Oamenii nu au rămas însă mult timp acolo. Cei mai mulţi ori le-au abandonat, ori le-au vândut.

„Sunt un număr de 190 de case, din care sunt locuite un număr de 40, 45 de case. Restul sunt vândute, sunt date la rude, pentru că ei sunt proprietari deplini”, a declarat primarul din comuna Vulturu, Nicuşor Păcuraru.

Localnicii nu s-au putut acomoda în cartierul contruit mult prea departe de locurile natale. O parte din ei s-au reîntors la Vadu Roşca şi şi-au refăcut casele distruse de puhoaiele de apă.

Tot atunci, Gigi Becali a construit din banii săi 200 de locuinţe. Cartierul este ocupat integral. Autorităţile spun că cei care au primit case de la Guvern s-au plâns că au prea puţin teren.