Sute de case măturate în 10 minute de o tornadă înfiorătoare ce a avut loc în Mureş VIDEO

Fenomen de groază în Mureş! Oamenii povestesc cum casele lor au fost măturate de o tornadă. În fix opt minute, 300 de case au rămas fără acoperişuri, iar două biserici nu mai au turle. Gardurile au dispărut, iar zeci de copaci s-au prăbuşit la pâmânt. O fetiţă de doi a murit sub ochii tatălui după ce maşina în care erau a fost strivită de un copac smuls de vânt. 

20 iun. 2016, 08:09
Sute de case măturate în 10 minute de o tornadă înfiorătoare ce a avut loc în Mureş VIDEO

Furtuna puternică de duminică seară a adus pagube însemnate în localitățile Cuci și Dătășeni din județul Mureș unde acoperișurile a sute de case au fost distruse.
De asemenea, mai mulți stâlpi de beton au căzut și o autoutilitară a fost răsturnată de vântul puternic, iar curentul electric a fost întrerupt în zonă.

O fetiță de 2 ani din Brâncovenești a decedat din cauza unui copac căzut pe mașină:

În comuna Brâncovenești un copac a căzut peste o mașină care staționa. O fetiță de 2 ani a decedat pe loc. Tatăl acesteia a fost încarcerat în mașină și a avut fracturi de membre inferioare. Ceilalți 2 copii și mama s-au autoevacuat. Probleme deosebite au fost în localitatea Cuci: 153 de case cu acoperișul parțial afectat iar la 7 case a fost distrus în totalitate, la 2 biserici turlele au căzut iar la un bloc acoperișul a fost afectat parțial. Am avut un singur bărbat care era într-o gheretă ce a fost lovit la o mână dar fără probleme deosebite. În Dătășeni 150 de case au fost afectate cu acoperișul parțial, 5 case cu acoperișul în totalitate, 6 stâlpi de electricitate au fost rupți, căzuți, o autoutilitară a fost răsturnată și 2 persoane cu contuzii minore. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în zonă„, a declarat inspectorul șef al ISU ”Horea” Mureș, Dorin Oltean.

Locuitorii din zonă spun că nu a fost o simplă viitură, ci mai degrabă descriu fenomenul ca pe o tornadă.

În momentul de față, 5 echipaje ale Inspectoratului se deplasează de la Tîrgu-Mureș, Târnăveni, Sighișoara și Sărmaș să începem să ajutăm cetățenii pentru a-și acoperi casele. Oamenii spun că s-a manifestat exact ca o tornadă. Să rupi 6 stâlpi și să răstorni o autoutilitară e nevoie de o forță foarte mare. Cred că a fost mai mult decât o vijelie„, a mai spus inspectorul şef al ISU Mureş.