Sute de catedre din Capitală, ocupate de pensionari şi studenţi, în lipsa profesorilor şi educatorilor

Mai este o lună până începe școala, iar în Capitală aproape 1.300 de clase şi grupe de grădiniţe nu au în acest moment profesori și educatori. În lipsa dascălilor, şcolile vor aduce din nou la catedră pensionari, studenţi şi chiar necalificaţi.

05 aug. 2014, 13:53
Sute de catedre din Capitală, ocupate de pensionari şi studenţi, în lipsa profesorilor şi educatorilor

După repartizarea posturilor pentru titulari, dar şi pentru suplinitori tot au mai rămas foarte multe catedre neocupate. Vorbim de aproape 900 de posturi de educatori şi in jur de 400 pentru învăţători.

„Urmează şi alte etape care ne vor permite ocuparea acestor locuri prin detaşare, încadrare cu plata cu ora, încadrarea pensionarilor”, a declarat inspectorul şcolar Gheorghe Stancu.

CITEŞTE ŞI TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Câte locuri au rămas libere după repartizarea profesorilor

„Salariul este foarte foarte mic. La ora actuală, un învăţător câştigă 800-900 de lei. Păi ce să facă un învăţător cu banii ăştia în Bucuresti? Apelăm în fiecare an la pensionari. Din păcate randamentul lui este cu totul şi cu totul altul”, a explicat secretarul general FSLI, Constantin Rada.

Anul acesta, doar 48% dintre candidaţii de la examenul de titularizare au obţinut cel puţin nota 7, medie ce le dă dreptul să ocupe un post pe perioadă nedeterminată.