Sute de copii au deprins odată cu tenisul şi gustul pentru investiţii personale

Peste 500 de copii sub 1o ani au devenit, gratuit, posesori de titluri de fonduri de investiţii deschise (mutuale) în urma participării, în ultimii doi ani la turneele de tenis de câmp sub egida mişcării europene „Tenis 10“. Alte sute de copii şi mulţi adolescenţi sunt  incluşi în programele de educaţie ale firmelor de administrare a investiţiilor personale.

26 ian. 2012, 09:05
Sute de copii au deprins odată cu tenisul şi gustul pentru investiţii personale

Cei 500“ de copii  fac parte dintre cei 1500 de participanţi în vârstă de cel mult 10 ani, înscrişi, în ultimii 2 ani în turneele de tenis de câmp „Tenis 10“.

„Iniţial, abia dacă 10 – 15% din părinţi acordau atenţie demersului nostru de a le prezenta fondurile mutuale, Nu trebuia decât să completeze un formulat cu datele necesare pentru a primi gratuit unităţi de fond. Apoi, pe măsura derulării turneelor, le-am captat tot mai mult atenţia şi acum piaţa va putea conta în viitor pe circa 500 de viitori investitori“, spune Dargoş Neacşu preşedintele societăţii de administrare a investiţiilor (SAI) Erste Asset Management România (EAM).

Firma  a oferit gratuit tuturor participanţilor la „Tenis  10“ titluri ale fondurilor BCR Dinamic şi BCR Expert, în afară de sponsorizarea turneelor .

Ulterior, un tată de foarte tânăr tenismen a mai investit câteva mii de euro. În ultimii doi ani au avut loc turnee „Tenis 10“ în 30 dintre oraşele ţării. Oficialul EAM spune că  turneele fac parte dintr-o mişcare europeană şi că „proiectul din România este considerat cel mai de succes din Europa“.

În sensul aceluiaşi efort de formare SAI Certinvest a lansat un fondul mutual Certinvest Next Generation, destinat părinţilor care vor să economisească bani pemntru proiectele copiilor lor . Fondul diversificat flexibil şi are un orizont investiţional de minimum 5 ani. Investiţia în fond a fost stimulată cu o asigurare de viaţă oferită gratuit celor care acumulează în fond minimum 5000 lei.