Sute de copii cu handicap au fost lăsaţi FĂRĂ INDEMNIZAŢII din cauza unei erori de soft

Sute de copii cu handicap au fost lăsaţi fără indemnizaţiile aferente lunii mai, după ce a avut loc un blocaj la sistemul informatic de plăţi. Directorul ANPIS, Adrian Toader, a dat asigurări, la România TV, că se lucrează pentru remedierea acestei probleme şi părinţii îşi vor primi bani cu o întârziere de câteva zile.

14 mai 2013, 09:25
Sute de copii cu handicap au fost lăsaţi FĂRĂ INDEMNIZAŢII din cauza unei erori de soft

Peste 140 de de copii cu handicap din judeţul Prahova au fost lăsaţi fără indemnizaţiile cuvenite din cauza unui blocaj la sistemul informatic, potrivit România TV.

Din cauza unui upgrade al programului, sute de minori cu probleme medicale au fost şterşi din programul de plăţi. Astfel, ei îşi vor primi banii cu întârziere. Cu toate că iniţial se anunţa că sumele vor fi plătite luna viitoare, alături de indemnizaţia pe luna iunie, directorul Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Adrian Toader, a declarat la România TV că plăţile vor fi efectuate în zilele următoare.

Este vorba de 140 de persoane care au fost excluse de la plată de către aplicaţia noastră informatică, dar nu din vina noastră. Am luat legătura cu agenţia judeţeană de la Prahova. Cele 140 de persoane vor primi luna aceasta drepturile cuvenite. În câteva zile vor primi bani pe care trebuiau să îi primească. Vor întârzia o zi sau maxim două zile„, a declarat Toader.

Chiar dacă suma este mică în comparaţie cu nevoile copiilor, părinţii aşteaptă cu nerăbdare cele câteva sute de lei pe care îi primesc de la stat.

Citeşte şi: Bolnavii cu handicap, UMILIŢI de autorităţi: Bărbat cu piciorul AMPUTAT, chemat la REEVALUARE