Sute de focare de pestă porcină africană în România. Semnalul de alarmă tras de ANSVSA

Peste 300 de focare de pestă porcină africană au fost raportate joi, în România. Dintre acestea, opt sunt focare sunt în exploataţii comerciale, fiind afectate 140.163 de porcine.

14 mai 2021, 15:55
Sute de focare de pestă porcină africană în România. Semnalul de alarmă tras de ANSVSA
Sute de focare de pestă porcină africană în România. Semnalul de alarmă tras de ANSVSA

Sute de focare de pestă porcină africană în România. Conform datelor raportate joi, în România sunt active 310 focare de pestă porcină africană.

Sute de focare de pestă porcină africană în România

Citeşte şi Focar de Pestă porcină africană într-o fermă din Vrancea. 30.000 de porci au fost afectaţi

Potrivit ANSVSA, în intervalul 07 mai-13 mai au fost înregistrate 11 focare noi în judeţele Alba, Bacău, Bistriţa Năsăud, Cluj, Gorj, Giurgiu, Maramureş, Satu Mare şi Vâlcea. De asemenea, în acelaşi interval au fost stinse 51 de focare, 10 în Arad, 14 în Bihor, 1 în Cluj, 1 în Călăraşi, 5 în Covsana, 6 în Maramureş, 3 în Mureş, 5 în Teleorman şi 6 în Vâlcea.

În privinţa mistreţilor, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că de la prima semnalare a prezenţei virusului în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.618 de cazuri în 41 de judeţe.

În ultima perioadă au fost înregistrate 24 de cazuri noi la mistreţi în special în Transilvania. Cele mai multe cazuri sunt în judeţele Satu Mare, Cluj, Sălaj şi Maramureş, dar mistreţi infectaţi au fost descoperiţi şi în Bacău şi Gorj.

Citeşte şi Focar de pestă porcină africană la o fermă din Sibiu. Peste 400 porci au fost eutanasiaţi


loading...
Partenerii noștri