Sute de jihadişti ai Statului Islamic se ascund în Ramadi

În jur de 700 combatanți jihadiști s-ar ascunde în centrul și în suburbiile orașului Ramadi, la câteva zile după ce forțele irakiene au anunțat recucerirea orașului de la gruparea Statul Islamic, a anunțat miercuri un reprezentant al coaliției conduse de SUA, relatează Reuters.

30 dec. 2015, 14:02
Sute de jihadişti ai Statului Islamic se ascund în Ramadi

Mare parte din centrul capitalei provinciei Anbar trebuie să fie curățată de explozibilii instalați de insurgenții jihadiști care au cucerit orașul în luna mai, ceea ce întârzie revenirea a zeci de mii de civili care au fugit la Bagdad și în alte părți ale țării, susține sursa citată.

Armata irakiană a recucerit Ramadi duminică, ceea ce a reprezentat prima sa mare victorie împotriva islamiștilor sunniți care au cucerit o treime din Irak în 2014, după luni de progrese prudente sprijinite de lovituri aeriene ale coaliției.

‘În ceea ce numim centrul Ramadi se estimează că ar mai fi până la 400 de membri Daseh și la est, spre Fallujah, ar mai fi încă în jur de 300’, a declarat cpt. Chance McCraw, din cadrul coaliției internaționale conduse de SUA, pentru presa din Bagdad.