Sute de medici din Constanţa, amendaţi pentru că nu au introdus reţete în sistem

Aproape 300 de medici de familie au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări Constanţa, pentru că nu au introdus în sistemul informatic câteva mii de reţete electronice prescrise off-line, conform legii,

16 feb. 2016, 15:25
Sute de medici din Constanţa, amendaţi pentru că nu au introdus reţete în sistem

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, furnizorii de servicii medicale au obligaţia să introducă în sistemul informatic toate reţetele medicale electronice prescrie off-line şi prescripţiile medicale cu regim special unic pe ţară, în termen de 30 de zile calendaristice de la data prescrierii.

Aceştia spun că au trimis informări către medicii de familie în cursul lunilor septembrie şi ianuarie, dar, cu toate acestea, 284 de medici nu au introdus în sistemul informatic câteva mii de reţete.

„Este vorba despre 3.160 de reţete, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de aproape 480.000 de lei”, au declarat reprezentanţii CJAS Constanţa, potrivit Mediafax.

Conform ordinului CNAS care reglementează această obligaţie, în cazul în care în derularea contractului se constată nerespectarea acestei obligaţii se aplică lunar o diminuare cu 10 la sută, pentru medicii de familie la care acestea au fost înregistrate.

Citeşte şi Sancţiuni DRASTICE la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Ce MĂSURI au luat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii