Sute de migranţi au fost salvaţi pe mare. Oamenii voiau să ajungă în Europa

Publicat: Luni, 01 Octombrie 2018 09:52 // Actualizat: Luni, 01 Octombrie 2018 09:52 // Sursa: romaniatv.net

Echipele spaniole de salvare pe mare au salvat 675 de migranţi în timpul weekendului între Maroc şi Spania, prima poartă de intrare a imigraţiei ilegale în Europa, a anunţat un purtător de cuvânt al acestora.

După ce 405 de migranţi au fost salvaţi sâmbătă, 270 au fost salvaţi în timpul zilei de duminică, fiind urcaţi la bordul a şapte şalupe, a explicat purtătorul de cuvânt duminică seara.

Şapte "copii sau bebeluşi" se aflau printre pasageri, dintre care jumătate erau originari din Africa Subsahariană şi jumătate din Maghreb, a precizat acesta, potrivit Agerpres.

Echipele de salvare nu au deocamdată cunoştinţă despre migranţi daţi dispăruţi sau aflaţi într-o stare de sănătate îngrijorătoare.

Citeşte şi Italia cere o rotaţie a porturilor europene pentru primirea de migranţi salvaţi din Mediterană

Spania a devenit în acest an prima poartă de intrare a imigraţiei ilegale în Europa, după ce Italia şi-a închis frontierele la presiunea ministrului său de interne, Matteo Salvini, de extremă dreapta.

Mai mult de 40.000 de migranţi au ajuns în Spania de la începutul acestui an, dintre care în jur de 35.000 pe cale maritimă şi aproape 5.000 pe cale terestră, intrând în enclavele spaniole Ceuta şi Melilla din Maroc, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Aceasta reprezintă aproximativ 40% dintre cei sosiţi în Europa, cifraţi la circa 100.000, informează Agerpres.

Peste 1.700 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în Marea Mediterană de la începutul anului, dintre care 326 în largul coastelor spaniole, potrivit OIM.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
imigratie ilegala mare migranţi salvaţi migraţi şalupe
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H