Sute de migranţi salvaţi din largul insulei greceşti Lesbos de o navă Frontex

Nava bulgară 'Obzor', aflată în misiune în largul insulei grecești Lesbos, a salvat joi 900 de migranți, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Frontex, agenția europeană pentru controlul frontierelor, transmite AFP.

18 feb. 2016, 13:56
Sute de migranţi salvaţi din largul insulei greceşti Lesbos de o navă Frontex

‘Din cauza vremii rele și a frigului, îmbarcăm acum toți migranții pe care îi găsim, pentru că riscurile sunt mult mai mari decât în vară’, a declarat Ewa Moncure.

Nava Obzor măsoară 43 de metri în lungime și poate îmbarca mult mai mulți migranți decât vedetele de patrulare ale Frontex, cu o capacitate maximă de 50 de persoane, notează Agerpres.

Vasul bulgar a făcut joi trei curse între portul Mytiliene, pe insula Lesbos, și coastele Turciei, pe o distanță de circa 8 km, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit acesteia, numărul de 900 de migranți salvați în cele trei curse de Obzor nu este ieșit din comun. Dacă în vară se înregistrau 7.000 de sosiri zilnice, în ianuarie numărul lor s-a menținut la 12.000-15.000 pe săptămână, a comentat Ewa Moncure.

‘Vom face totul pentru ca acești migranți să nu moară’, a subliniat ea, explicând că, dacă ambarcațiunile acestora se scufundă, riscul de deces este foarte ridicat din cauza hipotermiei.