Sute de militari americani cu tancuri şi armament vin în România

Aproximativ 500 de militari din cadrul forţelor terestre ale Statelor Unite ale Americii, dotaţi cu tancuri M1 Abrams şi vehicule de luptă M2 Bradly vor sosi în România, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea securităţii flancului estic al NATO în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

07 feb. 2017, 15:59
Sute de militari americani cu tancuri şi armament vin în România

„Militari din Forţele terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat luni, 6 februarie, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve”, transmit reprezentanţii MApN.

Cei 500 de militari americani, care fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”), au în dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

Militarii vor efectua exerciţii de tragere în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan, dar vor participa şi la exerciţiile multinaţionale ce vor avea loc anul acesta, împreună cu militari români, din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, mai arată MApN, potrivit news.ro.

Unitatea de luptă americană care va ajunge în ţară face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie. Militarii vor sta în România timp de nouă luni, urmând să fie înlocuiţi de o altă unitate de luptă.

Vezi si: Exerciţiul multinaţional Sea Shield 17 va reuni circa 2.800 de militari din mai multe state