Sute de oameni au așteptat ore bune la coadă pentru a primi ulei, făină și conserve de la UE / VIDEO

Sute de gălățeni au stat la coadă pentru a pune mâna pe pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană. Cutiile conțineau ulei, făină și conserve. Unii dintre oameni s-au așezat la rând chiar de aseară. Pachetele sunt destinate oamenilor cu venituri mici, iar cele care rămân ajung la pesoane cu diziabilități.

20 ian. 2023, 14:53

Sute de gălățeni au stat cu orele la o coadă imensă la centrul de distribuire a pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene.

”Stați liniștiți, nu vă enervați pentru că nu vă ia nimeni nimic. Nu intră nimeni în față, vă garantez treaba asta”, încerca un polițist să-i liniștească pe oamenii aflați la coadă.

Unii au făcut şi noapte albă, așezându-se la coadă încă de aseară de la ora 22.00 de teamă că vor rămână fără ajutoare deoarece sistemul de acordare este pe principiul «primul venit, primul servit», potrivit monitoruldegalati.ro.

„De abia mă mai ţin pe picioare. Eu de la 03.00 am venit. Dar erau deja oameni la coadă, de la 10.00 au tot venit, de azi noapte”, a povestit un om venit să ia pachetul cu alimente de la UE.

Multe dintre persoanele cu dizabilităţi şi-au trimis aparţinătorii la această coadă lungă de peste 500 de metri. Cel mai greu este pentru cei care nu au rude, sunt bătrâni cu probleme locomotorii şi au fost nevoiţi să vină personal la această coadă.

Mulţi se sprijineau în cârje sau îşi aduseseră câte un scăunel.