Sute de oameni s-au reunit la Londra pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor teroriste

Sute de persoane s-au adunat, luni seară, în zona Potters Field Park din vecinătatea primăriei Londrei, pentru a omagia victimele atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, în urma căruia şapte persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite, informează site-ul BBC News.

05 iun. 2017, 19:13
Sute de oameni s-au reunit la Londra pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor teroriste

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a participat la această adunare şi a susţinut un discurs pentru combaterea terorismului şi extremismului. Mai mulţi oameni au depus flori şi au afişat mesaje de susţinere, inclusiv membri ai comunităţii musulmane din Marea Britanie.

„Suntem împreună în această seară pentru a onora memoria vieţilor nevinovate pierdute şi ale oamenilor răniţi în atacul barbar asupra oraşului nostru. Londra se opune cu vehemenţă acestui atac laş asupra oraşului nostru, poporului nostru, valorilor noastre şi modului nostru de viaţă. Ca primar al Londrei, vreau să transmit un mesaj clar către extremiştii bolnavi şi diabolici care comit aceste crime hidoase: vă vom învinge, nu puteţi câştiga! În calitate de patriot şi musulman britanic mândru, voi spune următoarele: nu comiteţi aceste acte dezgustătoare în numele meu. Ideologia voastră perversă nu are nimic de-a face cu valorile adevărate ale Islamului şi nu veţi reuşi să ne divizaţi oraşul. Londra este cuprinsă de o mare tristeţe şi mânie în seara aceasta, dar, de asemenea, de o mare hotărâre şi motivaţie. Pentru că unitatea şi dragostea noastră vor fi întotdeauna mai puternice decât ura extremiştilor”, a spus primarul Londrei, Sadiq Khan.

Citeşte şi Poliţia britanică a făcut publice numele şi fotografiile a doi terorişti, Khuram Butt şi Rachid Redouane

Comandantul Mak Chishty, din cadrul Poliţiei Metropolitane, a transmis un mesaj din partea comunităţii musulmane de la Londra. „Acest atac terorist este un atac asupra tuturor comunităţilor, inclusiv asupra celor musulmane. De fiecare dată când un atac terorist are loc, comunităţile musulmane fie se confruntă, fie se tem de o reacţie împotriva lor. Comunitatea musulmană apelează la toţi oamenii pentru a elimina flagelul terorismului care se ascunde în rândul popoarelor şi care este mascat ca reprezentând Islamul. Este datoria fiecărui musulman să fie loial ţării în care locuieşte şi ne punem întrebări pentru a înţelege cum au pus stăpânire extremismul şi ura asupra unor elemente din comunităţile noastre. Terorismul şi extremismul dăunează Islamului”, a declarat Chishty. potrivit Agerpres.

Poliţia britanică a anunţat că Rachid Redouane şi Khuram Shazad Butt au fost identificaţi drept doi dintre autorii atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei. Khuram Shazad Butt, în vârstă de 27 de ani, era un cetăţean britanic născut în Pakistan. Rachid Redouane, în vârstă de 30 de ani, ar fi avut cetăţenie marocană şi libiană. Ambii locuiau în Barking, în estul Londrei, de mai mulţi ani.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din Londra în mai puţin de 24 de ore, a anunţat Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.