Sute de obiecte folosite pentru invocarea ploii, descoperite într-o peşteră. Cercetătorii afirmă că au cel puţin 1.300 ani vechime

Publicat: Marţi, 05 Martie 2019 10:18 // Actualizat: Marţi, 05 Martie 2019 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Arheologii au descoperit peste 200 de piese de ceramică şi alte obiecte într-o peşteră subterană de la Chichén Itzá, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Mexic, a anunţat o echipă de specialişti.

Situl, situat în Peninsula Yucatan, a găzduit odată un oraş precolumbian de mari dimensiuni, construit de civilizaţia mayaşă. "Am descoperit aceste piese extraordinare într-o stare magnifică de conservare", a declarat arheologul Guillermo de Anda în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit estimărilor, obiectele au o vechime de până la 1.300 de ani. Ele au fost descoperite într-o peşteră a cărei existenţă a fost bănuită de jumătate de secol, dar în care nu se intrase până în prezent.

Peştera este situată la 2,7 kilometri est de Kukulkan - cea mai mare piramidă de la Chichén Itzá -, la o adâncime de 24 de metri, şi este alcătuită din mai multe camere cu o înălţime care variază între 40 de centimetri şi circa 3 metri.

Obiectele includ arzătoare de tămâie, precum şi obiecte de ceramică care conţin urme de seminţe, jad, cochilii şi oase de animale mici.

Unele obiecte conţin referiri la zeul apei Tlaloc şi, prin urmare, ar fi putut fi folosite în ritualuri de aducere a ploii pe timpul secetelor, a precizat de Anda.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Chichen Itza invocarea ploii Tlaloc zei mexicani zeul apei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H