Sute de pensionari au protestat în faţa Prefecturii Galaţi

Peste 150 de pensionari din Galaţi au protestat, vineri, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că parlamentarii pe care i-au votat nu şi-au respectat promisiunile făcute în campania electorală. Acţiunea a fost urmată de un marş la sediile partidelor din oraş.

14 iun. 2013, 12:39
Sute de pensionari au protestat în faţa Prefecturii Galaţi

Pensionarii s-au adunat, vineri, începând cu ora 10.00, în faţa sediului Prefecturii Galaţi, purtând în piept hârtii cu mesaje precum „Vrem demnitate, cinste şi dreptate”, „Guvernanţi – respectaţi referendumul votat cu majoritate în 2009 – 300 de parlamentari în România” şi „Demisia politicienilor gălăţeni care urmăresc doar interese personale”.

De asemenea, pensionarii au scandat lozinci împotriva parlamentarilor gălăţeni şi a ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Potrivit Mediafax, oamenii au spus că sunt nemulţumiţi de faptul că parlamentarii pe care i-au ales nu şi-au respectat promisiunile făcute în campania electorală.

„Înainte de alegeri am semnat un protocol cu toate partidele din Galaţi. În acest protocol politicienii se angajau să ne apere interesele, să ne ajute astfel încât să ne crească şi nouă nivelul de trai. La şase luni de la semnarea acestui protocol nu s-a întâmplat nimic bun. Mai mult, se încalcă flagrant legea, pentru că pensiile nu se indexează 100% cu rata inflaţiei, aşa cum scrie la Legea 263 art. 102, şi nici cu 50% din creşterea rezultată din majorarea salariului mediu brut pe economie. În plus, Guvernul ne-a majorat, în februarie, pensiile cu 4%, în timp ce inflaţia a fost de 4,79% şi a uitat să ne majoreze pensiile, aşa cum prevede legea şi cu jumătate din suma rezultată din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat Vasile Panţuş, liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, asociaţie care a organizat acest protest.

AFLĂ: Veşti PROASTE pentru pensionari. Prima pensie poate ÎNTÂRZIA chiar şi un an VIDEO

Protestul a fost urmat de un marş la sediile filialelor partidelor din oraş.

Acţiunea s-a încheiat după aproximativ două ore.