Sute de persoane, arestate după proteste şi membri ai forţelor de securitate, ucişi

Cinci membri ai forţelor de securitate au murit, luni noapte, la Teheran, în cursul confruntărilor cu adepţii unei secte musulmane, iar aproximativ 300 de protestatari au fost arestaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Iran, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

20 feb. 2018, 09:38
Sute de persoane, arestate după proteste şi membri ai forţelor de securitate, ucişi

Aproximativ 300 de persoane au fost arestate după proteste de la Teheran, iar cinci membri ai forţelor de securitate au murit în timpul confruntărilor

Mai mulţi adepţi ai sectei sufiste Gonabadi Darvesh s-au strâns în faţa unei secţii de poliţie din nordul capitalei iraniene, cerând eliberarea unor membri ai sectei.

O înregistrare postată pe reţele de socializare arată un autobuz intrând într-un grup de aproximativ 40 de membri ai forţelor de securitate. În urma acestui incident şi-au pierdut viaţa trei poliţişti, a declarat Saeed Montazer al-Mahdi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei iraniene, care a precizat că în cursul confruntărilor au mai murit şi doi membri ai miliţiei voluntare Basij, potrivit Mediafax.

Citeşte şi 30 de femei, arestate în Iran după ce şi-au ridicat vălul în public

Oficialul a mai adăugat că în urma violenţelor au fost răniţi alţi circa 30 de poliţişti şi mai mulţi protestatari.

Un site afiliat cu secta Gonabadi Darvesh a relatat că mai mulţi protestatari au fost împuşcaţi de forţele de ordine, unii din aceştia fiind arestaţi în spitale.

În 2017, Asma Jahangir, fostul raportor ONU pentru Drepturile Omului în Iran, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură acţiunile Teheranului împotriva adepţilor unor secte sufiste, inclusiv Gonabadi sau Yarsan.