Sute de ploieşteni riscă să rămână fără apă şi căldură, după ce administratorul unui bloc a fugit cu banii

În pragul iernii, sute de oameni din Ploieşti riscă să rămână fără apă şi căldură, după ce administratorul lor, un bătrân de 76 de ani, a dispărut cu banii a şase asociaţii de proprietari. Bărbatul şi-a vândut şi apartamentul unde locuia, iar acum este de negăsit.

03 nov. 2013, 07:10
Sute de ploieşteni riscă să rămână fără apă şi căldură, după ce administratorul unui bloc a fugit cu banii

Locatarii s-au trezit că trebuie să mai plătească o dată întreţinerea pe câteva luni, dacă vor să aibă la iarnă căldură şi apă, iar operatorul de salubritate să le ridice gunoiul, potrivit România TV. Deşi zeci de familii au achitat la timp întreținerea, administratorul nu a mai plătit facturile la utilități şi a dispărut cu tot cu bani, 150.000 de lei. Mai mult, pentru ca nimeni să nu-i dea de urmă, şi-a vândut și apartamentul.

„Suntem în situaţia de a plăti alţi bani, ca să nu ne oprească utilităţile. Noi am plătit, aveam fond. Administratorul a fugit cu banii şi ne-a lăsat cu facturile descoperite şi acum noi trebuie să plătim alţi bani. Nu avem de unde să îl luăm. Şi-a vândut apartamentul. Se zvoneşte că ar fi jucat pe la jocuri. De 8 ani de zile era administratorul nostu„, a declarat unul dintre păgubiţi.

Oamenii au depus plângeri la poliţie. „A fost constituit un dosar penal în cadrul căreia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de delapidare. Bărbatul pe numele căruia sunt formulate aceste recalamaţii este suspectat că a însuşit din banii asociaţiilor de proprietari”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Daniel Radu.

Dacă va fi găsit, bătrânul riscă închisoarea pentru delapidare. În plus, trebuie să returneze toată suma celor păgubiți.