Sute de radare scoase în trafic la sfârşit de săptămână. Şoferii vor avea parte de surprize neplăcute

Peste 1.600 de poliţişti ai structurilor teritoriale de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în acest sfârşit de săptămână suplimentar faţă de efectivul curent, pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea faptelor antisociale.

12 dec. 2014, 13:49
Sute de radare scoase în trafic la sfârşit de săptămână. Şoferii vor avea parte de surprize neplăcute

Poliţiştii angrenaţi în misiunile operative folosesc 400 de aparate de monitorizare a traficului rutier şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în ‘cascadă’, informează vineri IGPR.

Oamenii legii vor acţiona în sistem integrat prin desfăşurarea de acţiuni punctuale pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale în vigoare, în special cele referitoare la limitele legale de viteză.

De asemenea, prin prezenţa activă pe sectoarele de drum cu trafic intens, cu precădere pe drumurile naţionale şi autostrăzi, poliţiştii rutieri asigură fluenţa traficului rutier.

Potrivit Agerpres, acţiunea este desfăşurată de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.