Sute de rebeli kurzi au fost ucişi în raidurile aeriene ale aviaţiei turce

Aproximativ 260 de luptători ai Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost uciși și câteva sute au fost răniți săptămâna aceasta în urma raidurilor aviației turce asupra bazelor rebelilor kurzi.

01 aug. 2015, 10:27
Sute de rebeli kurzi au fost ucişi în raidurile aeriene ale aviaţiei turce

Printre răniți se află și un frate al liderului partidului prokurd HDP din Turcia, Selahattin Demirtas, potrivit agenției turce Anadolu, notează Agerpres.

În schimb, Demirtas a precizat că nu mai știe nimic de ani de zile despre acest frate al său și a subliniat că partidul pe care îl conduce nu reprezintă aripa politică a PKK, așa cum l-a acuzat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Autoritățile de la Ankara au lansat pe 24 iulie o campanie împotriva terorismului care îi vizează pe combatanții kurzi ai PKK și pe luptătorii din Statul Islamic în Siria. Însă, zecile de raiduri aeriene au fost concentrate majoritatea pe gherila kurdă.

Potrivit agenției Anadolu, 28 de avioane de luptă F-16 ale forțelor aeriene turce au participat vineri la o serie de atacuri asupra a 65 de ținte ale PKK. Joi au avut loc raiduri aeriene desfășurate de 80 de avioane care au vizat o sută de obiective ale kurzilor.

De cealaltă parte, PKK și-a întețit atacurile asupra forțelor de ordine în rândurile cărora au făcut cel puțin 13 victime de la declanșarea noului val de violențe, conform unor surse oficiale turce.