Sute de români au cerut DESPĂGUBIRI după cutremurul din noiembrie

Peste 700 de români au cerut despăgubiri după cutremurul puternic de la şfârşitul anului trecut. Până în prezent, 120 de familii au primit bani de la asiguratori pentru a-şi repara locuinţele.

25 ian. 2015, 14:47
Sute de români au cerut DESPĂGUBIRI după cutremurul din noiembrie

In medie, s-au obtinut peste 300 de euro pentru un dosar depus dupa cutremurul de 5,7 pe scara Richter, produs anul trecut, in luna noiembrie, informeaza Pro TV. In majoritatea cazurilor a fost vorba de daune minore. Nicio casa nu a avut probleme la structura de rezistenta.

Sambata a fost ultima zi in care s-au putut depune cereri pentru obtinerea de despagubiri dupa cel mai puternic seism din ultiimii 25 de ani.

Un proprietar are la dispozitie, dupa un seism, 60 de zile pentru a cere despagubiri, daca locuinta sa era asigurata si a fost afectata de cutremur. Inspectorul de daune face o constatare, in 5 zile, si, cu dosarul in care sunt actele de proprietate, polita PAD, dar si o confirmare de cutremur de la Institutul pentru Fizica Pamantului, compania de asigurari emite un deviz de cheltuieli in alte 10 zile.

Citeşte şi Cerinţe ABSURDE ale asiguratorilor pentru cei care au rămas fără case din cauza cutremurelor şi inundaţiilor