Sute de români au șansa să câștige salarii de peste 5.800 de lei net pe lună! Gigantul internațional care face angajări masive și nu se uită la bani

Un gigant internațional își transferă producția din Rusia în România și face angajări masive. Pentru a-i atrage pe români, acesta le oferă salarii care nu sunt deloc de neglijat.

09 feb. 2024, 12:12
Sute de români au șansa să câștige salarii de peste 5.800 de lei net pe lună! Gigantul internațional care face angajări masive și nu se uită la bani
Sute de români au șansa să câștige salarii de peste 5.800 de lei net pe lună!

Un gigant internațional face angajări masive în România! Este vorba de compania finlandeză Nokian Tyres care a început deja construcția unei fabrici în Bihor în care va investi suma de peste 650 de milioane de euro.

Citește și Angajări 2024. Joburi bine plătite la Carrefour. Se oferă suplimentar primă de vacanţă, cupoane şi asigurare privată de sănătate

Un gigant internațional face angajări masive în România!

Reprezentanții Nokian Tyres spun că mutarea este una strategică și vine ca un impuls important pentru economia din regiune, mai ales că firma joacă un rol semnificativ la nivel internațional pe piață producătoare de anvelope pentru autovehicule, având puncte de lucru în Finlanda și Statele Unite ale Americii.

Susanna Tusa, CEO al companiei care se ocupă de angajările în România, a declarat că colaborarea cu autoritățile din țara noastră , mai ales cu ministrul Muncii, dar și Inspectoratul General de Stat pentru Inspecția Muncii, a fost crucială în procesul realizării acestei investiții.

Pentru a-și susține proiectul, Nokian Tires a solicitat de la statul român un ajutor în valoare de 99 de milioane de euro. Astfel, se constituie un mediu favorabil pentru menținerea investiției pe termen lung în această parte a țării.

Investiția Nokian Tyres va duce la crearea a 500 de locuri de muncă în România, iar compania a început deja demersurile de recrutare.

Trebuie să menționăm că salariile pe care le vor primii românii nu sunt deloc de neglijat și sunt estimate la peste 5.800 net lunar, aproape dublu față de media existentă în regiune la momentul actual.

Gigantul finlandez va produce în fabrica de la Oradea anvelope pentru SUV-uri și alte mașini de clasă mare, principalul focus fiind pe piețele de desfacere din Europa centrală.

Șeful Departamentului de relații cu investitorii din cadrul Nokian, Päivi Antola, a declarat că înainte de a alege locația în România 40 de amplasamente au fost analizate. Principalele condiții luate în calcul de gigantul finlandez au fost:

  • disponibilitatea forței de muncă;
  •  infrastructura logistică;
  • sursele de energie verde precum;
  • accesul la calea ferată.

Citește și SRI face angajări masive! Iată ce calități trebuie să ai pentru a ocupa un post. „Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe”