Sute de siderurgişti au protestat în faţa Guvernului VIDEO

Câteva sute de muncitori din domeniul siderurgic au protestat în faţa Guvernului. Aceştia cer, printre altele, reducerea taxelor aplicate pe energia electrică din industria metalurgică, pe care le consideră foarte mari.

31 mai 2013, 10:20

Oamenii au protestat vineri în faţa Guvernului chiar dacă afară plouă, pentru că le este frică să nu îşi piardă locurile de muncă şi au spus că de vină pentru acest lucru sunt preţurile foarte mari, impuse la consumul de enrgie, potrivit România TV.

„Am venit să solicităm Guvernului eliminarea taxei pentru energia regenerabilă, mai bine zis a certificatelor verzi, totodată solicităm şi modificarea legii munci, a dialogului social şi a legii pesniilor, lucruri promise, atât de Victor Ponta, cât şi de Crin Antonescu în campania electorală. De asemenea, solicităm Guvernului o implicare activă în salvarea industriei române sau a ceea ce a mai rămas din industria românească. Spre exemplu, de la Mechel Târgovişte au fost concediate 600 de persoane”, a spus un protestatar venit de la Târgovişte.

Angajaţii se tem că din cauza preţului la energie ar putea fi daţi afară 40.000 de oameni, în condiţiile în care se creează locuri de muncă doar pentru 1000 de oameni în producerea energiei verzi.


loading...