Sute de solicitări la SMURD Bucureşti în ultimele 24 de ore

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti a primit în ultimele 24 de ore sute de solicitări, dintre care 13 au fost cazuri sociale, unele identificate în timpul acţiunilor de patrulare ale Jandarmeriei şi Poliţiei.

14 dec. 2012, 11:32
Sute de solicitări la SMURD Bucureşti în ultimele 24 de ore

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti a primit în ultimele 24 de ore aproape 200 de solicitări.

Coordonatul SMURD Bucureşti, doctorul Bogdan Opriţa, a spus că opt persoane s-au adăpostit în Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar pentru acestea a fost solicitată o ambulanţă care le-a transportat într-un centru social.

„În general, nu avem întârzieri în a ajunge la solicitări, întrucât, spre bucuria noastră, multe străzi au fost curăţate. Majoritatea solicitărilor se încadrează în patologia specifică acestui sezon, fiind vorba atât de suferinţe cardiace, cât şi de viroze respiratorii şi febră”, a precizat Bogdan Opriţa, potrivit Mediafax.

În Capitală au fost, în noaptea de joi spre vineri, temperaturi de minus 15 – minus 17 grade.

Vremea va fi geroasă până sâmbătă, mai ales noaptea şi dimineaţa, în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au anunţat că noaptea şi dimineaţa vor fi temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei. În timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 şi zero grade.

Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, temperaturile vor reveni de sâmbătă la normalele perioadei, iar de duminică este posibil să plouă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE.