Sute de suspecţi, majoritatea bărbaţi de origine nord-africană, percheziţionaţi în noaptea de Revelion, la Koln

Autorităţile germane au anunţat duminică după-amiază că măsurile de securitate suplimentare luate în noaptea dintre ani au prevenit repetarea abuzurilor sexuale şi a incidentelor violente care au avut loc în urmă cu un an la Koln. Poliţiştii germani au percheziţionat aproximativ 650 de suspecţi în apropierea evenimentelor publice, cei mai mulţi fiind bărbaţi de origine nord-africană, transmite Reuters.

01 ian. 2017, 17:59
Sute de suspecţi, majoritatea bărbaţi de origine nord-africană, percheziţionaţi în noaptea de Revelion, la Koln

Poliţiştii i-au reţinut şi percheziţionat pe cei mai mulţi bărbaţi adunaţi în jurul gării principale, care se îndreptau spre centrul oraşului Koln. În urmă cu un an, cele mai multe abuzuri sexuale au avut loc în zona gării.

Comandantul poliţiei nu a precizat numărul bărbaţilor percheziţionaţi care au reuşit până la urmă să participe la evenimentele organizate cu ocazia Anului Nou.

Juergen Mathies a negat că operaţiunea poliţiştilor i-a vizat doar pe bărbaţii de origine nord-africană. De asemenea, acesta a precizat că mulţi suspecţi reţinuţi s-au arătat extrem de agresivi în relaţie cu poliţiştii germani.

„Această operaţiune a avut ca scop prevenirea unor incidente similare cu cele înregistrate anul trecut”, a declarat comandantul Mathies.

De asemenea, autorităţile au arestat 92 de persoane, inclusiv 16 cetăţeni germani şi 10 migranţi sirieni în noaptea dintre ani în Koln.

Printre măsurile de securitate implementate s-a numărat şi instalarea unor camere de supraveghere în piaţa centrală.

Poliţiştii au explicat că mulţi dintre suspecţii implicaţi în incidentele violente de anul trecut aveau aspectul unor migranţi de origine arabă şi nord-africană.

Peste 1.200 de plângeri penale au fost depuse în urma incidentelor violente, care au avut loc anul trecut de Revelion. Mai multe femei au fost agresate, tâlhărite sau abuzate sexual în pe străzile din metropola germană, inclusiv în faţa gării centrale şi în apropierea Domului din Koln. În cele mai multe plângeri se vorbea despre suspecţi de origine nord-africană şi arabă.

Abuzurile sexuale înregistrate în noaptea de Revelion au lansat o dezbatere aprinsă cu privire la integrarea solicitanţilor de azil în Germania.

Citeşte şi Măsuri de securitate extreme în Berlin: Germanii au petrecut Revelionul cu mitraliere