Sutienul care ar putea schimba vieţile a milioane de femei diagnosticate cu cancer la sân

Un tanar din Mexic s-a hotarat sa ajute femeile din intreaga lume sa depisteze la timp cancerul la san, dupa ce mama sa a fost la un pas sa-si piarda viata din cauza acestei boli crunte care fura anual vietile a mii de femei.

21 dec. 2017, 04:44
Sutienul care ar putea schimba vieţile a milioane de femei diagnosticate cu cancer la sân

Tanarul a povestit ca vestea potrivit careia mama sa suferea de aceasta boala l-a afectat enorm si s-a gandit la o solutie, astfel incat alti copii sa nu treaca prin ceea ce a trecut el, scrie kfetele.ro.

Citeşte şi O nouă tragedie: o celebră actriţă a fost găsita moartă, se pare că suferea de cancer! Avea doar 46 de ani

„Pe cand aveam 13 ani, mama mea a fost diagnosticata pentru a doua oara cu cancer la san. Tumora s-a dezvoltat de la dimensiunea unui bob de orez, la cea a unei mingi de golf in mai putin de sase luni. Diagnosticul a venit tarziu, astfel ca mama mea si-a pierdut ambii sani, cat si o parte din viata ei”, a povestit Julián Ríos Cantú, in varsta de 18 ani.

Toată această poveste l-a inspirat pe acest tânăr să creeze sutienul Eva, un sutien auto-explorator, care ajută femeile să detecteze cancerul de sân la timp. Dispozitivul a câştigat deja premiul la competiţia finală a concursului Global Student Entrepreneur Awards, pentru care s-au bătut 56 de studenţi antreprenori din 56 de ţări.