SUV Dacia, imagini spion cu maşina care va înlocui monovolumul Lodgy

Publicația L'argus scrie că Lodgy NU va mai avea o a doua generație, ci va fi înlocuit cu un SUV mai mare ca Duster care va avea șapte locuri. Maşina s-ar putea produce anul viitor la Mioveni.

16 nov. 2020, 18:42

SUV Dacia. Compania de la Mioveni va înlocui monovolumul Lodgy – model lansat în 2012 și produs în Maroc – cu un SUV de șapte locuri care va fi produs la uzina de la Mioveni și va fi lansat în toamna lui 2021, scriu surse citate de publicația franceză L’argus . Noul SUV ar putea avea și versiune hibridă, pe tehnologia E-Tech.

Lodgy a fost prezentată la început de 2012 și a primit restilizare la final de 2016, dar segmentul monovolumelor nu a mers grozav în ultimii ani. Modelul produs la Tanger și-a găsit anul trecut 28.000 de clienți în Europa, ceea ce înseamnă cam 5% din vânzările mărcii. Cel mai bun an a fost 2013, chiar după lansare, cu 33.000 de mașini, însă anul următor totalul a fost de 21.000. Modelul este disponibil în patru versiuni de motorizare, cu prețuri între 13.900 și 16.500 euro.

Dacia întrerupe producţia modelului Logan MCV şi îl înlocuieşte cu un crossover cu şapte locuri

Publicația L’argus scrie că Lodgy NU va mai avea o a doua generație, ci va fi înlocuit cu un SUV mai mare ca Duster care va avea șapte locuri, aproximativ 4,50 metri lungime și va fi construit pe o versiune alungită a platformei CMF-B. Această platformă mai modernă este folosită și pe noile Logan și Sandero.

Foarte important este că SUV-ul va fi produs din octombrie 2021 la Pitești, iar în interiorul Renault acest SUV este cunoscut sub numele de proiect RJI. Este de așteptat ca Dacia să arate noul SUV la vară, iar comercializarea să înceapă în ultimele luni din 2021.

Vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 și 120 CP) și 1.3 TCe (140 și 160 CP). Va exista și o versiune 1.0 TCe pe GPL, dar și prima versiune hibridă din istoria Dacia, 1.6 E-Tech de 140 CP care este prezentă și pe Renault Clio. De precizat că nu va fi vorba de un hibrid încărcabil la priză.

SUV Dacia ar putea aduce creşterea vânzărilor. S-au anunţat preţurile pentru noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway

Constructorul auto Dacia a anunţat miercuri preţurile pentru noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, astfel că acestea pornesc de la 8.400 de euro pentru noul Logan, 8.600 de euro pentru noul Sandero şi 12.050 de euro pentru noul Sandero Stepway, iar primele livrări sunt programate în luna decembrie.

În săptămânile următoare, noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway vor putea fi comandate în reţeaua de agenţi autorizaţi Dacia din întreaga ţară.

„La numai o lună de la prezentarea oficială a celei de-a treia generaţii a modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway, Dacia anunţă preţurile pe piaţa din România pentru noile vehicule”, arată compania.

Logan şi Sandero sunt disponibile cu trei motorizări, din care două pe benzină (cu puteri de 65 CP, respectiv 90 CP) şi o motorizare mixtă benzină-GPL, de 100 CP, sub denumirea comercială ECO-G. Ambele modele dispun de trei nivele de echipare (Access, Essential şi Comfort), oferind astfel un răspuns adecvat pentru aşteptările şi necesităţile unor categorii largi de clienţi atât particulari cât şi persoane juridice.

Pentru Logan, preţurile variază între 8.400 de euro (TVA inclusă) pentru versiunea Access, cu motorul  SCe de 65 CP şi 12.950 de euro (TVA inclusă) pentru versiunea Comfort echipată cu motorul TCe 90 CVT.

În cazul Sandero, versiunea Access, echipată cu acelaşi motor SCe de 65 CP, este disponibilă la preţul de 8.600 de euro, în timp ce versiunea Comfort cu motorul TCe 90 CVT afişează un preţ identic cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan (12.950 de euro, cu tot cu TVA).

În ceea ce priveşte modelul Sandero Stepway, acesta este propus în două versiuni de echipare (Essential şi Comfort), cu motoarele TCe de 90 CP şi ECO-G de 100 CP. Preţurile variază între 12.050 de euro (TVA inclusă) pentru versiunea Essential cu motorul TCe de 90 CP şi 14.050 de Euro (TVA inclusă) pentru versiunea Comfort, cu motorul TCe 90 CVT.

Toate modelele beneficiază de garanţia de trei ani sau 100.000 km. Primele livrări sunt programate în cursul lunii decembrie 2020.


loading...
Partenerii noștri