Suveranul Pontif, invitat la Bucureşti anul viitor. Gabriela Firea: „Aştept cu emoţie şi bucurie această vizită”

Primarul General, Gabriela Firea, a avut vineri o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant'Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. "Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România" a afirmat Primarul General al Capitalei.

10 mart. 2017, 13:07
Suveranul Pontif, invitat la Bucureşti anul viitor. Gabriela Firea: „Aştept cu emoţie şi bucurie această vizită”

În cadrul discuției au fost abordate subiecte privind dezvoltarea sustenabilă a comunităților, lupta împotriva sărăciei, impactul valului de emigranți asupra viitorului Europei.

Modul în care se dezvoltă comunitățile s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, iar autoritățile trebuie să țină cont de aceste modificări, să se adapteze și să răspundă eficient tuturor nevoilor membrilor comunității, a afirmat Primarul General al Capitalei. „În prezent, orașul – fie că vorbim de Capitală sau oricare alt oraș – nu are doar o dimensiune socială, ci și una spirituală. Este nevoie de punți de comunicare, de sprijin, pentru că doar împreună vom reuși să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Avem de altfel o colaborare extraordinară cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu reprezentanților altor comunități religioase, pentru că scopul nostru este comun: conviețuirea în pace și respect”, a declarat Gabriela Firea într-un comunicat de presă remis la redacţie. Ea a adăugat că Primăria Municipiului București susține numeroase proiecte sociale, unul dintre acestea fiind Parteneriat între generații, inițiat anul trecut de municipalitate.

CITESTE SI Papa Francisc apare pe coperta ediţiei italiene a revistei Rolling Stone

La rândul său, Prof. Alberto Quattrucci a prezentat principalele proiecte pe care organizația sa le organizează la nivel internațional, de la sprijinirea persoanelor nevoiașe la susținerea dialogului intercultural, religios și a negocierilor pentru pace. De asemenea, a prezentat intenția realizării unei eveniment internațional la București, în anul 2019, dedicat susținerii dialogului și a conviețuirii pașnice între comunitățile din diferite țări ale lumii.

Comunitatea Sant’Egidio a fost înființată la Roma în 1968 și este o mișcare laică de inspirație catolică la care au aderat până în prezent peste 60.000 persoane. A fost recunoscută de Consiliului Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociație internațională de credincioși de drept pontifical.