Suveranul saudit, în delegaţie la Moscova: Este însoţit de 1.500 de persoane şi a ocupat hotelurile Four Seasons şi Ritz Carlton

Delegaţia care îl însoţeşte pe suveranul saudit Salman bin Abdulaziz la Moscova numără 1.500 de persoane, fiind integral rezervate hotelurile Four Seasons şi Ritz Carlton, scrie Bloomberg, care remarcă faptul că saudiţii au făcut în aşa fel încât să se simtă ca acasă în capitala Federaţiei Ruse.

07 oct. 2017, 07:46

De asemenea, saudiţii au adus propriile covoare, iar un avion face zilnic cursa Moscova – Ryad pentru a aduce sute de kilograme de  alimente.

Regele Salman bin Abdulaziz, care este cazat la Hotelul Four Sesons, şi-a adus chiar şi propria mobilă. De altfel, hotelul nici nu este deschis pentru public până în 8 octombrie.

Bloomberg nu omite să menţioneze şi incidentul care a avut loc la sosirea la Moscova, când scara rulantă de aur pe care suveranul saudit, în vârstă de 81 de ani, ar fi urmat să coboare din avion s-a blocat, acesta fiind nevoit să coboare singur jumătate din distanţă.

Bloomberg citează afirmaţiile lui Vadim Prasov, vicepreşedinte al Federaţiei proprietarilor de restaurante şi hotelierilor din Rusia, conform cărora doar factura pentru cazare la cele două hoteluri de lux ar putea ajunge până la 3 milioane de dolari, la care se adaugă costurile pentru servicii, mese la restaurant şi SPA.