Tabără în bătătura bunicii sau la munte şi la mare. Vezi unde îţi poţi trimite copiii în vacanţa

La 23 iunie, elevi intră în vacanţa de vară, iar oferta de tabere pentru copii este bogată. Site-urile specializate abundă de oferte, atât la munte, cât şi la mare. În schimb, cererea este mică şi în scădere. Criza financiară trimite tot mai mulţi copii în bătătura bunicii, în vara asta.

15 iun. 2012, 05:18
Tabără în bătătura bunicii sau la munte şi la mare. Vezi unde îţi poţi trimite copiii în vacanţa

„Vânzările pentru taberele pentru copii sunt mai mici decât anul trecut cu aproximativ cu 40%. Motivul principal este, presupun, lipsa banilor”, a spus, pentru ROMÂNIATV.NET, Monica Sora, reprezentant al site-ului oxigensport.ro.

Preţurile pentru o vacanţă într-o tabără de copii variază între 600 de lei şi 2.000 de lei, în funcţie de numărul de zile de cazare, precum şi de destinaţie. Cele mai scumpe tabere sunt cele din străinătate.

„Tabăra la mare în Halkidiki, Grecia, costă 350 de euro plus 400 de lei. Preţul include 11 nopţi de cazare în regim all inclusiv, transport şi trei excursii. Organizăm o singură plecare în acest an, la sfârşitul lunii iulie”, a mai spus  Monica Sora. În tabăra din Grecia, copiii beneficiază de o excursie la muntele Athos, una la Peştera Petralona şi o vizită în oraşului Salonic.

 

Cea mai ieftină tabără, 600 de lei

Vacanţa la munte variază ca preţ între 600 şi 1.200 de lei. „O tabără la munte, la Moeciu, cu şase nopţi de cazare, în perioada 27 august – 2 septembrie, costă 1.200 de lei. Preţul acoperă trei mese pe zi, precum şi multe activităţi pentru cei mici”, a spus Monica Sora. Cei mici pot face escaladări şi rapel, într-o astfel de tabără, trageri cu arcul, diverse jocuri sau pot participa la diverse ateliere. Copiii pot să descopere arta origami, să picteze sau să înveţe să împletească, în atelierul de împletituri”, a mai spus Monica Sora.

 

Vacanţă de daci şi romani

Un alt site specializat în vânzări de pachete turistice pentru copii propune tabere cu tematică istorică în munţii Retezat şi Vâlcan, sub denumirea „Tabără Istorică Dacii şi Romanii”. Preţul unei astfel de vacanţe este de aproximativ 600 de lei.

În această tabară, copiii se vor implica în activităţi educative şi recreative cu caracter practic în vederea înţelegerii civilizaţiei daco-romane, în care se va încerca reconstituirea unor scene de viaţă din perioada daco-romană atât civile cât şi de război. Preţul include cazare pentru 6 nopţi la Cabana Pasul Vâlcan, masă la restaurantul cabanei, pensiune completă, precum şi echipamente şi materiale pentru desfăşurarea activităţilor. Vacanţele în Retezat sunt organizate începând cu 28 iunie până la începutul lunii septembrie.