Tabără pentru copiii bolnavi. Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a strânge bani

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

18 aug. 2017, 07:00
Tabără pentru copiii bolnavi. Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a strânge bani

Asociația Clubul Sporturilor Montane Rupicapra a anunțat organizarea evenimentul Yuppi Ride, în perioada 18 august 2017 — 7 septembrie 2017.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în cadrul proiectului, Alpar Katona și Zoltan Szenasi vor pedala 1.800 km și vor urca vârful Mont Blanc. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru asigurarea costurilor de tabără pentru copiii cu diabet, artrită juvenila și boli oncologice din Tabara Yuppi.

Cei doi clujeni vor porni, pe biciclete, din tabăra de la Saulia (acolo unde se desfășoară taberele Yuppi n.r.) către Chamonix. Ei vor parcurge această distanță în 2 săptămâni, în total 1.800 de km, traversând 5 țări. Odată ajunși în Chamonix, în următoarele 7 zile, cei doi vor escalada vârful Mont Blanc, care are 4.809 m altitudine.

Dorim ca și anul acesta să ne alăturăm efortului comunității de a sprijini acești copii, de a le asigura accesul la o experiență care le va schimba modul de percepere a bolii cu care se confruntă. Într-un cuvânt, le va schimba viața. Anul trecut, în cadrul proiectului Yuppi Run pe care l-am realizat, am văzut cât de mult poate însemna pentru ei o astfel de acțiune de strângere de fonduri, de aceea ne dorim să putem continua acest gen de proiect, devenit o tradiție pentru asociația noastră„, a declarat, potrivit comunicatului, Alpar Katona.

Asociația CSM Rupicapra a fost înființată în urmă cu patru ani din inițiativa unor oameni a căror viață este legată de sporturile montane și de natură. Potrivit descrierii asociației postate pe pagina de Facebook, rolul acesteia este să împărtășească celorlalți și să sprijine acest mod de viață, punând la dispoziția membrilor programe și pachete în diferite ramuri ale sporturilor montane.

Prin activitatea sa, Clubul Sporturilor Montane Rupicapra promovează atât sportul de masa cât și cel de performanță. În acest scop clubul organizează evenimente sportive și programe de promovare a sportului pentru copii.

Citeşte şi UNICEF avertizează: Mai mult de 500.000 de copii din Libia au nevoie de ajutor umanitar