Taberele nefuncţionale ar putea trece în patrimoniul consiliilor locale sau judeţene

O parte din cele 90 de taberele nefuncţionale aflate în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) ar putea trece în grija consiliilor locale sau judeţene, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Nicolae Bănicioiu.

04 sept. 2013, 09:22
Taberele nefuncţionale ar putea trece în patrimoniul consiliilor locale sau judeţene

Condiţia este, însă, ca autorităţile locale să dovedească faptul că au bani pentru a investi în tabere, urmând să se facă şi analize pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi în Guvern, a adăugat Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.

„Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi soluţia pe termen scurt este aceea de a trece o parte dintre ele în patrimoniul consiliilor judeţene şi locale. Am vorbit cu o parte dintre preşedinţii de consilii judeţene şi cu mulţi primari. Fiecare caz va fi analizat. Ei trebuie să dovedească faptul că au buget pentru a investi în aceste tabere. O decizie efectivă se va lua după o analiză împreună cu Ministerul Dezvoltării şi o analiză în Guvern”, a afirmat ministrul Tineretului şi Sportului.

El a spus că MTS primeşte solicitări privind taberele nefuncţionale de la consiliile judeţene până la sfârşitul anului.

„Aceste tabere au ajuns nefuncţionale pentru că de mulţi ani nu le-a mai deschis nimeni uşa. Până acum nu s-a vrut”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

În prezent, în patrimoniul MTS se află 162 de tabere, iar dintre acestea 90 sunt nefuncţionale, susţin reprezentanţii ministerului.