Tabletele folosite la verificarea votanţilor sunt sigilate la Comisia parlamentară. STS încearcă deblocarea până la prezidenţiale

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 16:49 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 16:49 // Sursa: romaniatv.net

Tabletele destinate introducerii datelor votanților în secție sunt sigilate și nu pot fi folosite în prezent, fiind obiectul anchetei Comisiei parlamentare, a anunţat marţi prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan. STS încearcă să facă disponibile sistemele informatice până la prezidențiale.


„Exact așa am rugat și comisia să aibă amabilitatea sa de a înțelege că timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective pentru că avem o solicitare foarte clară din partea comisiei de anchetă, de asemenea și sistemele informatice sunt sigilate, ca atare în momentul de față nu putem să lucrăm pe aceste sisteme. Este necesar ca în perioada următoare să se ia o decizie și aceste sisteme să poată fi folosite”, a declarat marţi prim-adjunctul STS, generalul Ionel-Sorin Bălan, întrebat dacă membrii comisiei parlamentare au verificat datele din tabletele ce vor fi folosite la vot, potrivit Digi24.ro.

El a mai precizat că decizia de a da în folosință tabletele o poate lua doar Comisia de anchetă și că un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi maxim trei luni.

„Un timp rezonabil este trei luni, dar nu mai sunt trei luni, o să încercăm și o să reușim să facem disponibile sistemele informatice și în perioada aceasta (...) Nu se pune problema de a nu le îndeplini pentru că eu cunosc foarte bine capabilitățile și capacitățile personalului pe care îl conduc”, a mai completat Sorin Bălan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
sorin balan STS tablete vot prezidentiale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H