Tabloul „blestemat” pe care nimeni nu a putut să-l ţină în casă. Tactica genială de marketing a vânzătorului

Un portret „bântuit” al unei fetițe cu fața sobră a fost returnat de două ori la un magazin de caritate din Hastings, ceea ce i-a determinat pe managerii magazinului să catalogheze tabloul drept "blestemat".

10 sept. 2023, 18:56
Tabloul „blestemat” pe care nimeni nu a putut să-l ţină în casă. Tactica genială de marketing a vânzătorului

Tabloul, care înfățișează o fetiță într-o rochie roșie care privește cu aroganță în depărtare, a fost donat magazinului Hastings Advice Representation Centre (HARC) din St Leonards-on-Sea.

The Telegraph relatează că tabloul a fost donat inițial de un bărbat de vârstă mijlocie împreună cu câteva rame. Managerul magazinului, Steve, a remarcat că fetița  cu chip destul de înfiorător are „ochi care te urmăresc prin cameră”.

La prețul inițial de 25 de lire sterline, tabloul a fost vândut în scurt timp primului proprietar, însă uniunea lor a fost de scurtă durată, deoarece la mai puțin de două zile după achiziție, tabloul s-a întors la magazin.

„A spus: «Trebuie să scap de acest tablou!», și că avea o aură în jurul lui, așa că l-am pus în fereastră cu un semn pe care scria posibil blestemat”, a povestit vânzătorul Steve.

Tactica de marketing a funcționat, iar imaginea a fost vândută din nou în curând unei noi femei care s-a întors însă și ea imediat „tremurândă și tulburată”, spunând că „nu vrea să mai vadă niciodată chestia aia blestemată”. Acest lucru a făcut ca magazinul să pună din nou un avertisment pe imagine: „S-a întors!!!! Vândut de două ori și returnat de două ori! Sunteți suficient de curajoși?”.

Citeşte şi: Scandalul „Pipigate” zguduie Bruxelles-ul. Ministrul belgian al Justiţiei, obligat să îşi ceară scuze după ce invitaţii săi au urinat pe o dubă a poliţiei

După ce o imagine a fetei sinistre a fost distribuită pe rețelele de socializare și a atras atenția, cel de-al doilea proprietar s-a întors la magazin și a reintrat în posesia tabloului.

Tabloul blestemat

„Ultima persoană a fost îngrozită, nu putea să o aibă, dar apoi a văzut că avea atât de multe vizualizări încât s-a răzgândit. Ea crede că acum are un fel de valoare monetară. În această dimineață m-a sunat și mi-a spus: Ți-am returnat tabloul, dar mi-l poți da înapoi?. A decis că nu mai este speriată și că poate să suporte asta. A vrut să cumpere tabloul înapoi și l-a primit gratis. Niciunul dintre ei (foștii proprietari ai tabloului) nu a vrut o rambursare. Am pus prețul la 25 de lire sterline și la 20 de lire sterline. Scria „blestemat” și am crezut că este”, a mai spus Steve.

De când postarea a fost distribuită pe rețelele de socializare, mulți utilizatori au comparat fetița portretizată în tablou cu păpușa blestemată Annabelle din filmul The Conjuring din 2013 și cu copiii fantomă bântuită din filmul The Others din 2001 – cu Nicole Kidman în rolul principal.

Totuși, nu toată lumea a fost împotriva prezenței unui tablou bântuit în casa lor. Un bărbat în mod clar singur a comentat: „Întotdeauna mi-am dorit un tablou bântuit. Simt că aș putea să mă apropii de spirit și am deveni prieteni”. Momentan el va trebui să aștepte eventuala returnare pentru a treia oară la magazin, ca să îl poată avea.

Citeşte şi: Boala de care suferă Silvia Dumitrescu s-a declanșat după moartea mamei sale: „Când a murit mama mea, eu am stat numai pe calmante. La înmormântare nici nu știu cum a fost. Eram acolo, dar nu îmi amintesc nimic”