Tahiti a reuşit minunea. A marcat un gol în Brazilia, la Cupa Confederaţiilor VIDEO

În ultimul meci din prima etapă a fazei grupelor, la Cupa Confederaţiilor, Nigeria a învins Tahiti cu scorul de 6-1, într-un meci jucat în Brazilia, la Belo Horizonte. Selecţionata din Oceania şi-a îndeplinit astfel obiectivul de a marca un gol la actuala Cupă a Confederaţiilor.

18 iun. 2013, 05:54
Tahiti a reuşit minunea. A marcat un gol în Brazilia, la Cupa Confederaţiilor VIDEO

În partida jucată luni seara la Cupa Confederaţiilor, selecţionata statului Tahiti a pierdut cu scorul de 1-6 partida disputată împotriva Nigeriei, un rezultat aşteptat, prin prisma rezultatelor modeste ale naţionalei din Oceania, care se află pe locul 138 în clasamentul FIFA.

Dealtfel, în întreg lotul tahitian exisză un singur fotbalist profesionist, Marama Vahirua, care evoluează în prima ligă franceză, la Nancy. „Cea mai mare dorinţă a noastră este să marcăm un gol„, spunea înainte de startul turneului antrenorul naţionalei, Eddy Etaeta, iar visul său a fost împlinit.

În minutul 54 Jonathan Tehua a înscris în urma unei lovituri de colţ, iar bucuria a fost uriaşă. În următoarele partide, Tahiti va întâlni Spania (joi) şi Uruguay (duminică).

Vezi mai jos golul marcat de Tehua