Taifun devastator: Cel puţin 11 morţi şi sute de mii de oameni evacuaţi VIDEO

Sute de mii de filipinezi şi-au petrecut noaptea în centre de evacuare, pentru a scăpa de primul taifun din acest sezon în arhipelag, Rammasun, care a provocat moartea a 11 persoane şi a afectat miercuri capitala Manilla.

16 iul. 2014, 11:51
Taifun devastator: Cel puţin 11 morţi şi sute de mii de oameni evacuaţi VIDEO

Rammasun („zeul tunetului” în thailandeză) a smuls mai mulţi copaci şi acoperişuri şi a răsturnat maşini la Manilla, o metropolă cu 12 milioane de locuitori, dar şi în satele pescăreşti de pe coasta orientală.

Rafalele de vânt au ajuns la 200 de kilometri pe oră, iar bilanţul miercuri la prânz era de 11 morţi, potrivit autorităţilor. Cinci decese au fost anunţate de agenţia guvernamentală pentru gestionarea catastrofelor, iar alte şase au fost confirmate de autorităţile locale.

Taifunul a trecut miercuri dimineaţă prin sudul capitalei, dar rafalele violente de vânt au paralizat Manilla. Electricitatea a fost întreruptă în mai multe zone, inclusiv în cartierul de afaceri Makati.

La nivelul întregii ţări, aproximativ 350.000 de persoane şi-au petrecut noaptea în centre de evacuare, potrivit agenţiei pentru gestionarea catastrofelor. Rammasun a atins coastele orientale ale arhipelagului marţi seara, cu rafale de 250 de kilometri pe oră.